Antena 3 CNN Actualitate Vreme deosebit de rece în următoarele zile. Când se va încălzi

Vreme deosebit de rece în următoarele zile. Când se va încălzi

Vreme deosebit de rece în următoarele zile. Când se va încălzi
Sursa foto: Foto: pexels.com
de S.T.    |    21 Noi 2018   •   21:00

Vremea va fi deosebit de rece în regiunile extracarpatice, iar în restul ţãrii valorile termice vor fi în general apropiate de cele normale în ultima decadã a lunii noiembrie. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între -3...-2 grade în jumãtatea de nord a Moldovei şi 6...8 grade în regiunile vestice; minimele termice vor fi cuprinse între -6 şi 4 grade, mai scãzute în Moldova. Cerul va fi noros, cu intervale de înseninare în cursul nopţii local în estul teritoriului.

Se vor semnala precipitaţii mixte în Oltenia şi pe spaţii mici în Muntenia şi în estul Transilvaniei, iar în Banat, Crişana, Maramureş, vestul Transilvaniei şi sudul Dobrogei vor predomina ploile. În zona montanã vor fi precipitaţii mixte, iar pe creste ninsori. Izolat vor fi condiţii de polei sau gheţuş.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în prima parte a zilei în sud-est, cu viteze mai mari pe litoral, unde rafalele vor atinge 55...65 km/h. Pe arii restrânse, mai ales noaptea, se va semnala ceaţã, asociatã izolat cu depunere de chiciurã.

VREMEA. Prognoza meteo pentru vineri, 23 noiembrie

Vremea va fi deosebit rece în regiunile extracarpatice; în restul teritoriului, valorile termice se vor situa în general în jurul celor normale în aceastã perioadã din an, noaptea devenind rece în zonele centrale.

Temperaturile maxime se vor încadra între -2 grade în Moldova şi 9...10 grade în Banat, Crişana şi sud-vestul Transilvaniei; minimele termice vor fi cuprinse în general între -10 şi 2 grade, cu cele mai mici valori în Moldova şi estul Transilvaniei. Cerul va fi parţial noros, iar probabilitatea pentru precipitaţii va fi foarte redusã. Vântul va sufla slab şi moderat.

În zonele joase va fi ceaţã, asociatã izolat cu depunere de chiciurã, pe spaţii restrânse dimineaţa şi cu caracter local în cursul nopţii.

VREMEA. Prognoza meteo pentru sâmbătă, 24 noiembrie

Vremea se va încãlzi uşor, dar cu toate acestea în centru, sud şi sud-est va fi rece dimineaţa, iar în nord-est în cea mai mare parte a timpului. În jumãtatea de vest a ţãrii, cerul se va înnora treptat şi va ploua slab, dar pe arii restrânse, iar noaptea, aria de nebulozitate va cuprinde şi restul teritoriului. Vântul va prezenta intensificãri temporare în Câmpia de Vest, zona de munte în special pe creste, în deltã şi pe litoral, iar în celelalte regiuni va sufla slab pânã la moderat.

Temperatura aerului va avea valori maxime de la -3...-2 grade în nordul Moldovei, pânã în jur de 12 grade în Dealurile de Vest şi minime, în general, între -4 şi 7 grade. Îndeosebi, în zonele joase de relief, cu precãdere în orele dimineţilor, local, va fi ceaţã asociatã izolat şi trecãtor cu burniţã.

Vor fi condiţii de polei, la munte, în depresiuni, dealurile sudice şi în Moldova.

×
Subiecte în articol: vremea prognoza prognoza meteo temperaturi
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close