Antena 3 CNN Actualitate Vreme extremă în Europa. Cod roşu de caniculă şi tornade

Vreme extremă în Europa. Cod roşu de caniculă şi tornade

Vreme extremă în Europa. Cod roşu de caniculă şi tornade
Sursa foto: Foto: Agerpres
21 Iul 2015   •   08:49

O persoană a murit, iar alte 17 au fost rănite în urma furtunilor violente care au lovit Sudul şi Vestul Poloniei. Oamenii au fost avertizaţi să stea în case, mai ales că vremea rea va continua şi astăzi. Între timp, sârbii şi spaniolii sunt nevoiţi să îndure temperaturi chiar şi de 40 de grade Celsius. Meteorologii au emis astăzi cod roşu de caniculă în Muntenegru, Croaţia şi Ungaria.

De câteva zile, Serbia se confruntă cu arşiţă greu de suportat. Meteorologii spun că temperaturile vor rămâne ridicate până la sfârşitul săptămânii, iar medicii le recomandă oamenilor să nu iasă afară la ore de vârf şi să bea cât mai multe lichide.

Spania a fost lovită ieri de al treilea val de căldură în această vară. Meteorologii au declarat stare de alertă în 18 regiuni şi au spus că temperaturile vor ajunge în unele zone şi la 40 de grade Celsius.

În timp ce unele ţări din Europa se topesc din cauza caniculei, Polonia a fost măturată de furtuni puternice şi chiar tornade, potrivit localnicilor. O persoană a murit, iar 17 au fost rănite, în urma furtunilor violente care s-au abătut în Sudul şi Vestul Poloniei.

Aproape 800 de clădiri şi numeroase maşini au fost afectate, în urma furtunilor puternice. Iar peste 500 de mii de familii au rămas fără electricitate.

De asemenea, un tren de mare viteză la bordul căruia se afla prim-ministrul Poloniei a fost blocat timp de aproximativ o oră de furtunile puternice, în sudul ţării. Autorităţile poloneze au avertizat că astăzi ar putea fi lovite de furtuni violente zonele din Nord-Vestul ţării.

×
Subiecte în articol: canicula
Parteneri
Răsturnare de situaţie în ultimul sondaj CURS pentru PMB
x close