Antena 3 CNN Actualitate Vreme rece în toată țara. Prognoza meteo până sâmbătă

Vreme rece în toată țara. Prognoza meteo până sâmbătă

Vreme rece în toată țara. Prognoza meteo până sâmbătă
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    14 Noi 2018   •   15:17

Vremea va fi în general închisã şi în rãcire uşoarã. Înnorãrile vor fi persistente şi va ploua slab, în majoritatea zonelor. Doar în extremitatea vesticã şi de sud-vest, iar în a doua parte a intervalului în cea de nord-vest, vor fi şi intervale cu cer variabil, iar ploile vor fi posibile izolat. În zona montanã, precipitaţiile vor fi mai ales sub formã de ninsoare şi se va depune strat de zãpadã, local, mai consistent în Carpaţii Orientali şi Meridionali. În cursul nopţii, precipitaţii mixte se vor semnala trecãtor şi în zonele joase de relief din estul ţãrii. Izolat vor fi condiţii de polei sau gheţuş. Vântul va prezenta intensificãri la munte, unde va viscoli ninsoarea; se va intensifica temporar, începând din a doua parte a zilei şi în regiunile sud-estice, iar în rest va sufla slab şi moderat.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 5 şi 14 grade, iar cele minime între -3 şi 6 grade, valorile mai mici fiind posibil sã se înregistreze în depresiuni.

PROGNOZA METEO pentru vineri, 16 noiembrie

În exteriorul arcului carpatic, vremea va fi mai rece decât normalul perioadei, în timp ce în rest valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale. Cerul va fi variabil, cu înnorãri în general persistente în sud, în est şi local în centru. Pe arii restrânse vor fi precipitaţii slabe, sub formã de ninsoare la munte, mixte în regiunile estice şi centrale, precum şi în dealurile sudice şi predominant ploi în rest. Trecãtor, vor fi condiţii de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri temporare în est, sud-est şi la munte, îndeosebi pe creste.

Temperatura aerului va continua sã scadã. Astfel, maximele se vor încadra în general între 1 şi 11 grade, iar minimele între -5 şi 3 grade, mai mici în depresiuni.

PROGNOZA METEO pentru sâmbătă, 17 noiembrie

Vremea va fi rece în toatã ţara, chiar deosebit de rece în regiunile extracarpatice. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra în general între 1 şi 8 grade, iar cele minime între -8 şi 1 grad. Cerul va fi mai mult noros şi, mai ales ziua, pe arii restrânse vor fi precipitaţii slabe: ninsori în zona de munte şi predominant fulguieli şi lapoviţã în regiunile estice şi sudice.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri temporare în sud-est şi pe crestele montane.

×
Subiecte în articol: vremea prognoza prognoza meteo temperaturi
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close