Vreme deosebit de caldă pentru mijlocul lunii mai. Maxime de până la 34 de grade

de S.T.    |    14 Mai 2020   •   11:02
Vreme deosebit de caldă pentru mijlocul lunii mai. Maxime de până la 34 de grade Pixabay.com

Prognoza meteo 14 mai 2020. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 şi 34 de grade.

vremea va deveni deosebit de caldã pentru mijlocul lunii mai, local cãlduroasã în special în regiunile sudice şi sud-estice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 şi 34 de grade, mai scãzute în Delta Dunãrii spre 16 grade.

În extremitatea sudicã a teritoriului, în orele dupã-amiezii disconfortul termic va fi ridicat.

Cerul va fi variabil, dar mai ales dupã-amiaza şi seara, în zonele de deal şi de munte şi pe arii restrânse în vest, nord, centru şi izolat în rest, instabilitatea atmosfericã se va manifesta prin înnorãri temporar accentuate, averse şi descãrcãri electrice.

Cod galben de vijelii în 29 de județe din România

Vântul va prezenta intensificãri temporare în cea mai mare parte a ţãrii, dar cu precãdere în sudul Banatului, nordul Crişanei, în Maramureş şi Transilvania, precum şi în nord-estul Munteniei şi în nordul Dobrogei, unde se vor depãşi viteze, în general de 55....65 km/h.

La munte vor fi rafale de 60-80 km/h, iar în zona înaltã, vântul va sufla tare, cu peste 90?100 km. Izolat se vor înregistra cantitãţi de apã mai însemnate, vijelii şi cãderi de grindinã.

Vremea. Prognoza meteo pentru vineri,15 mai 2020

Vremea se va menţine deosebit de caldã, local cãlduroasã în sudul extrem al ţãrii, în sud-vest şi centru, unde dupã-amiaza disconfortul termic va fi în creştere, iar indicele temperaturã-umezealã (ITU) se va apropia de pragul critic de 80 de unitãţi. Pe litoral valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru aceastã perioadã, iar în nordul Moldovei chiar mai coborâte. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 grade în nordul Moldovei şi pânã în jurul a 33 de grade în sudul Olteniei. Vor fi înnorãri temporar accentuate, averse, posibil torenţiale şi descãrcãri electrice, la munte, ziua mai ales în regiunile nordice, iar noaptea şi în cele centrale. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala doar izolat. Vântul va prezenta intensificãri la munte, mai ales pe creste, dar local şi temporar şi în restul teritoriului. Vor fi posibile vijelii şi cãderi de grindinã. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 8 şi 19 grade.

Vremea. Prognoza meteo pentru sâmbătă, 16 mai 2020

Vremea se va menţine rãcoroasã în nord-est, valorile termice vor scãdea accentuat şi în regiunile intracarpatice, în timp ce în sudul ţãrii va fi în continuare deosebit de cald. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 grade în nordul Moldovei şi 31...32 de grade în Muntenia. Pe parcursul zilei, cerul va fi variabil, cu unele înnorãri şi izolat ploi slabe la munte, în centru şi în nord-est. Începând de seara, înnorãri temporar accentuate şi averse vor fi local în jumãtatea de nord a ţãrii şi pe arii mai restrânse în regiunile sudice, în special în zonele deluroase. Ploile pot avea izolat caracter torenţial, se vor semnala şi descãrcãri electrice şi vor fi condiţii de grindinã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte, cu rafale pe creste de peste 70...80  km/h, local şi temporar în sudul şi în estul teritoriului, în general cu 45...50 km/h, dar posibil de scurtã duratã şi în rest, asociat averselor. Minimele termice vor fi cuprinse între 7 şi 16 grade.

Vremea. Prognoza meteo pentru duminică, 17 mai 2020

Vremea va fi în continuare caldã în regiunile sudice, iar în restul ţãrii valorile termice se vor situa în jurul celor normale ale datei. Temperaturile maxime se vor încadra între 17...19 grade pe litoral şi în jurul a 32 de grade în Lunca Dunãrii. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare şi ploi locale în centru şi în est, iar la începutul zilei şi în regiunile vestice. Dupã-amiaza şi noaptea pe alocuri în zonele montane şi submontane şi pe spaţii mai restrânse în restul teritoriului vor fi dezvoltãri noroase convective, averse şi descãrcãri electrice şi posibil izolat grindinã şi vijelii. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte. Minimele termice vor fi cuprinse în general între 9 şi 17 grade.

Parteneri
sati
x close