Antena 3 Actualitate Prognoza meteo. Vezi cum va fi vremea de Crăciun şi Revelion

Prognoza meteo. Vezi cum va fi vremea de Crăciun şi Revelion

de S.T.    |    21 Dec 2015   •   17:56
Prognoza meteo. Vezi cum va fi vremea de Crăciun şi Revelion Foto: freeimages.com/Piotr Franczak
Intervalul următoarelor două săptămâni (21 decembrie 2015 - 3 ianuarie 2016) va fi caracterizat, în general, de o vreme frumoasă, cu valori termice diurne ce se vor situa peste mediile multianuale ale perioadei, în timp ce precipitaţiile sub formă de ninsoare slabă vor fi prezente în majoritatea zonelor spre finalul anului, precum şi în primele zile din 2016, relevă prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie, publicată luni.

În Banat, în perioada 21-28 decembrie, vremea se va menţine mai caldă decât ar fi normal pentru ultima decadă a lunii decembrie, respectiv o medie regională de 5 - 9 grade ziua şi între unu şi 3 grade noaptea, cu valori chiar şi mai ridicate în data de 23 decembrie. Pentru sfârşitul de an, dar şi în primele zile de ianuarie este estimată o răcire a vremii care va determina un regim termic mai apropiat de cel specific perioadei, fiind de aşteptat maxime de la două la 5 grade şi minime între -3 şi minus un grad Celsius, în medie. Precipitaţii locale, slabe cantitativ vor fi posibile în jurul datei de 27 decembrie, iar probabilitatea de apariţie a acestora va creşte, din nou, după 1 ianuarie.

În Crişana, vremea se va menţine mai caldă decât ar fi normal în această perioadă din an în intervalul 21-28 decembrie, astfel că se vor înregistra, în medie, temperaturi maxime de 4 - 8 grade şi minime de zero şi 3 grade, cu valori chiar mai ridicate în data de 23 decembrie. O răcire a vremii este estimată a se produce după data de 29 decembrie, astfel că sfârşitul acestui an şi începutul de ianuarie vor fi caracterizate de un regim termic apropiat de cel climatologic specific, cu maxime cuprinse între două şi 4 grade şi minime de la -4 la minus două grade, medie regională. În perioada 26-27 decembrie vor fi posibile precipitaţii locale, slabe cantitativ, iar probabilitatea de apariţie a acestora va creşte din nou după data de 1 ianuarie.

În Transilvania, în perioada 21 - 28 decembrie, vremea se va menţine mai caldă decât ar fi normal pentru ultima decadă a acestei luni, respectiv o medie regională a maximelor de 3 - 7 grade şi a minimelor de până la zero grade, cu valori chiar şi mai ridicate în zilele de 23 şi 24 decembrie. Pentru sfârşitul de an, dar şi în primele zile de ianuarie este estimată o răcire a vremii care va determina un regim termic mai apropiat de cel specific perioadei, fiind de aşteptat medii de la zero la 3 grade, ziua, şi între -7 şi -3 grade noaptea. Precipitaţii slabe cantitativ şi trecătoare vor fi posibile în perioada 26-27 decembrie, iar probabilitatea de apariţie a acestora va creşte din nou după 1 ianuarie.

În Maramureş, în perioada 21-28 decembrie, vremea se va menţine mai caldă decât ar fi normal pentru ultima decadă a acestei luni, respectiv o medie regională de 4 - 7 grade ziua şi cel mult 3 grade noaptea, cu valori chiar şi mai ridicate în data de 23 decembrie. Pentru sfârşitul de an, dar şi în primele zile de ianuarie este estimată o răcire a vremii care va determina un regim termic mai apropiat de cel specific perioadei, fiind de aşteptat maxime între două şi 4 grade, dar şi minime de între -5 şi minus două grade, în medie. La începutul intervalului se vor semnala ploi locale, neînsemnate cantitativ. Precipitaţii slabe vor fi posibile şi în perioada 26-27 decembrie, iar probabilitatea de apariţie a acestora va creşte din nou după 1 ianuarie.

În Moldova, în prima săptămână a intervalului de referinţă, valorile termice vor caracteriza o vreme mult mai caldă decât ar fi normal pentru ultima decadă a lunii decembrie, astfel că media maximelor va fi de 6 - 10 grade, iar a minimelor de 0 - 3 grade, temperaturi chiar mai ridicate fiind de aşteptat în data de 23 decembrie. Începând din 28 decembrie, este estimată o răcire a vremii care se va concretiza prin valori mai apropiate de cele climatologic specifice, respectiv între un grad şi 4 grade pe timpul zilei, şi între ziua -5 şi minus două grade noaptea, mediat pe regiune. O creştere a probabilităţii pentru precipitaţii temporare, slabe cantitativ este estimată după data de 27 decembrie.

În Dobrogea, în perioada 21-28 decembrie, dar cu precădere în primele zile ale intervalului de referinţă, regimul termic va fi caracterizat de valori ce se vor situa peste mediile climatologice specifice în ultima decadă a acestei luni, urmând a se înregistra maxime de 5 - 11 grade şi minime de la două la 5 grade, mediat pe regiune. Apoi, este estimată o răcire a vremii, astfel că, la sfârşitul anului, dar şi în primele zile de ianuarie, valorile termice vor fi în general apropiate de cele normale ale perioadei, respectiv o medie regională de 3 - 5 grade ziua şi între minus două şi plus două grade, noaptea. Precipitaţii slabe vor fi posibile după data de 29 decembrie.

În Muntenia, în perioada 21-27 decembrie, se va menţine vremea mult mai caldă decât ar fi normal în ultima decadă a acestei luni, astfel că se vor înregistra, în medie, temperaturi maxime de 7 - 12 grade şi minime de -1 până la 3 grade, valori chiar mai ridicate urmând a fi în zilele de 23 şi 24 decembrie. După data de 28 decembrie este estimată o răcire a vremii ce va determina înregistrarea unor valori mai apropiate de mediile climatologic specifice, respectiv între două şi 5 grade, ziua, şi între -4 şi minus două grade, noaptea, mediat pe regiune. Precipitaţii slabe, locale vor fi posibile în perioada 28-29 decembrie şi după data de 1 ianuarie.

În Oltenia
, vremea se va menţine mult mai caldă decât în mod obişnuit în perioada 21-28 decembrie şi, în special, în zilele de 23 şi 24 decembrie, astfel că se vor înregistra, în medie, temperaturi maxime de 6 - 13 grade şi minime de la -1 la 3 grade Celsius. Ulterior, sunt estimate valori în scădere, astfel că sfârşitul de an, dar şi primele zile de ianuarie vor fi caracterizate de o vreme apropiată de normalul termic al perioadei, respectiv o medie regională de până la 5 grade, pe timpul zilei, şi între -4 şi minus două grade, noaptea. Probabilitatea pentru precipitaţii locale, slabe cantitativ, va creşte în zilele de 28 şi 29 decembrie şi după data de 1 ianuarie.

La munte, în perioada 21-24 decembrie, valorile de temperatură vor fi mult mai ridicate decât cele normale în ultima decadă a lunii decembrie, respectiv maxime de 3 - 8 grade şi minime între -3 şi 0 grade, în medie. O răcire a vremii se va produce între 25 şi 28 ianuarie, regimul termic menţinându-se totuşi peste cel obişnuit, urmând ca scăderea temperaturilor să continue atât la sfârşitul anului, cât şi în primele zile de ianuarie, când valorile vor deveni apropiate de mediile climatologic specifice, cu -3 până la zero grade, ziua, şi între -9 şi -3 grade noaptea, în medie. La începutul intervalului vor fi precipitaţii mixte în nordul Carpaţilor Orientali. Probabilitatea pentru ninsori slabe, temporare va creşte în zilele de 26 şi 27 decembrie şi în data de 29, apoi iar în primele zile ale noului an.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close