Vremea în weekend se schimbă radical. Surprize mari anunţate de meteorologi

de S.T.    |    16 Ian 2020   •   16:13
Vremea în weekend se schimbă radical. Surprize mari anunţate de meteorologi Foto: pixabay.com

VREMEA în weekend. Prognoza meteo pentru 17, 18 și 19 ianuarie 2020.

VREMEA. Prognoza meteo pentru vineri, 17 ianuarie 2020. În zonele de deal şi de munte, vremea va fi frumoasã, cu cerul mai mult senin. În restul teritoriului va fi nebulozitate joasã şi ceaţã, persistente pe arii extinse în sud şi est, iar local şi în celelalte regiuni. Pe suprafeţe mici vor fi fulguieli sau burniţã şi condiţii pentru depuneri îngheţate (chiciurã şi cu o probabilitate mai micã de polei). Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 şi 9 grade, mai scãzute, spre -4 grade, în zonele cu ceaţã persistentã, iar cele minime vor fi cuprinse între -15 grade în estul Transilvaniei şi 2 grade pe litoral şi în Dealurile de Vest.

VREMEA. Prognoza meteo pentru sâmbătă, 18 ianuarie 2020. În regiunile sudice şi estice, local vor persista nebulozitatea joasã şi ceaţa, izolat şi trecãtor asociate cu burniţã sau fulguieli, fiind condiţii pentru depuneri îngheţate (chiciurã şi cu o probabilitate mai micã de polei). În restul ţãrii, cerul va fi variabil, iar ceaţa va fi prezentã pe spaţii mici. Vântul va sufla slab şi moderat cu unele intensificãri în sudul Banatului şi pe litoral. Temperaturile maxime se vor încadra în general între -2 şi 9 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -9 şi 2 grade, mai scãzute în depresiuni pânã în jurul a -16 grade.

VREMEA. Prognoza meteo pentru duminică, 19 ianuarie 2020. În Moldova, Dobrogea, Muntenia, în cea mai mare parte din Oltenia şi Banat, dar şi în zonele depresionare din restul ţãrii, vremea va fi în general închisã, cu înnorãri persistente şi local, mai ales la începutul zilei, ceaţã; pe spaţii mici vor fi precipitaţii slabe mixte şi izolat depuneri îngheţate (cu precãdere dimineaţa şi noaptea). În aceste condiţii, valorile diurne ale temperaturii aerului se vor situa în jurul celor climatologic specifice pentru a doua jumãtate a lunii ianuarie. În celelalte regiuni, cerul va fi parţial noros, ceaţa se va semnala pe arii restrânse în orele dimineţii, iar maximele termice vor fi în marea lor majoritate mai ridicate decât cele normale ale datei. Vântul va fi moderat la munte şi în Dobrogea, chiar cu intensificãri pe litoral şi în bazinul vestic al Mãrii Negre, în timp ce în restul ţãrii va sufla slab. Temperaturile maxime se vor încadra între -4 şi 6 grade, iar cele minime între -19 grade în depresiunile intramontane şi 0 grade pe litoral.

Parteneri
x close