Antena 3 CNN Actualitate Iarna revine în forță! Când se strică vremea? Meteorologii anunţă lapoviţă şi ninsori

Iarna revine în forță! Când se strică vremea? Meteorologii anunţă lapoviţă şi ninsori

Meteorologii anunță că vremea va fi deosebit de caldă joi și vineri, însă, de sâmbătă temperaturile încep să scadă. La munte se anunţă lapoviţă şi ninsoare, în timp ce în restul teritoriului se va semnala ceaţă şi burniţă.

Iarna revine în forță! Când se strică vremea? Meteorologii anunţă lapoviţă şi ninsori
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    25 Feb 2021   •   09:44

Prognoză METEO 25 februarie. Vremea în țară

În această dimineață, în estul, sud-estul şi centrul ţãrii cerul este parţial noros şi izolat se semnaleazã ceaţã, iar în rest este mai mult senin. Vântul suflã slab şi moderat cu intensificãri izolate în Carpaţii Orientali. La ora 09 temperatura aerului avea valori cuprinse între -3 grade la Târgu Lãpuş şi 13 grade la Şiria.

Astăzi, vremea se va încãlzi şi va deveni mult mai caldã decât în mod normal la aceastã datã. Cerul va fi variabil, dar în zonele joase de relief din est, sud-est şi centru, local în primele ore ale intervalului, se vor semnala nebulozitate stratiformã şi ceaţã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 9 şi 19 grade.

Prognoză METEO 25 februarie. Vremea în Capitală

Joi dimineață, cerul este senin, vântul suflã slab, iar la ora 09 temperatura aerului era de 2 grade la staţia meteo Bãneasa şi 3 grade la Afumaţi şi la Filaret.

Astăzi, vremea va deveni mult mai caldã decât în mod obişnuit la aceastã datã. Se va semnala nebulozitate joasã stratiformã şi posibil ceaţã, la începutul intervalului, iar în rest cerul va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 15...17 grade.

Vineri, vremea va fi caldă în toată țara

Vineri, vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă. Ziua, cerul va fi variabil, cu înnorări şi ceaţă în zonele joase de relief în primele ore din interval. Noaptea, aria nebulozităţii se va extinde treptat, cu precădere în jumătatea de nord a ţării şi se vor semnala ploi slabe, iar în zona montană aferentă va fi şi lapoviţă şi ninsoare, în timp ce, în restul teritoriului, pe arii restrânse vor fi nori stratiformi sau ceaţă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări mai ales în partea a doua a intervalului la munte, iar local şi temporar şi în rest. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 10 şi 18 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -1 şi 7 grade.  

În Bucureşti, valorile termice vor fi mai ridicate decât în mod normal pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, cu înnorări sau ceaţă dimineaţa şi noaptea. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 14 grade, iar cea minimă va fi de 3…5 grade.   

Sâmbătă se întoarce iarna

Sâmbătă, vremea se va răci semnificativ şi va fi în general închisă, cu ploi pe arii extinse, în jumătatea de nord-est a ţării. În restul teritoriului, valorile termice în scădere uşoară faţă de intervalul anterior, se vor situa în continuare peste normele climatologice specifice perioadei, cerul va avea temporar înnorări, iar ploile se vor semnala cu caracter local. Vor fi predominant ninsori în Carpaţii Orientali şi în zona limitrofă acestora, şi precipitaţii mixte în Carpaţii Meridionali şi pe crestele Carpaţilor Occidentali. Pe arii restrânse se vor cumula cantităţi de apă mai însemnate, iar trecător pot apărea şi descărcări electrice.   Vântul va avea intensificări la munte, cu rafale de peste 70 km/h pe creste, viscolind ninsoarea, dar la viteze mai mici, în general de 45…55 km/h, şi în celelalte regiuni. Temperaturile maxime se vor încadra între 7 şi 17 grade, mai scăzute în Moldova şi estul Transilvaniei, dar şi uşor mai ridicate în Oltenia şi Muntenia, iar cele minime, în marea lor majoritate, între -4 şi 4 grade. Dimineaţa, în zonele joase de relief din sud, se va forma ceaţă.   

În Bucureşti, vremea se va răci uşor faţă de intervalul anterior, dar valorile termice se vor situa în continuare peste normele climatologice specifice perioadei. Temperatura maximă va fi de 13…15 grade, iar cea minimă de 1…3 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări spre seară şi noaptea când temporar va ploua şi vor fi posibile descărcări electrice. Vântul va avea intensificări, cu o probabilitate mare în a doua parte a zilei, când rafalele vor atinge 45…55 km/h. La începutul intervalului vor fi condiţii de nebulozitate joasă sau ceaţă.  

Duminică, vremea va continua să se răcească

Conform ANM, duminică, 28 februarie, vremea va continua să se răcească în jumătatea sudică a ţării, în timp ce, în restul teritoriului, valorile termice nu vor mai avea variaţii semnificative. Cerul va avea înnorări şi se vor semnala precipitaţii, cu o probabilitate mai mare spre seară şi noaptea, local în nord, centru şi est şi izolat în rest. Acestea vor fi sub formă de ninsoare la munte şi mixte în celelalte regiuni. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în zonele montane, iar în prima parte a intervalului în nord-est, est şi sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 5 şi 13 grade, iar cele minime între -6 şi 3 grade.  

În Bucureşti, vremea va continua să se răcească şi va fi în general închisă. Vor fi înnorări, iar trecător va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 9…10 grade, iar cea minimă de 0…2 grade, scrie Adevărul
 

×
Subiecte în articol: vremea prognoza meteo
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close