Antena 3 CNN Actualitate Prognoza meteo 15-18 martie 2021. Vremea se va menţine rece şi în general închisă

Prognoza meteo 15-18 martie 2021. Vremea se va menţine rece şi în general închisă

Prognoza meteo 15-18 martie 2021. Vremea va fi rece, se va menţine în general închisă şi vor fi precipitaţii în cea mai mare parte a teritoriului, local mai însemnate cantitativ în centrul, sudul şi estul ţării.

Prognoza meteo 15-18 martie 2021. Vremea se va menţine rece şi în general închisă
Sursa foto: Pixabay.com
de Georgiana Adam    |    14 Mar 2021   •   16:15

Prognoza meteo pentru 15 martie 2021

Vremea va fi în general închisă şi se vor semnala precipitaţii în sudul, centrul şi estul ţării, iar ziua, pe arii mai restrânse, şi în rest. Vor fi ploi (ce vor avea caracter de aversã în Muntenia şi Dobrogea, unde, trecãtor, se vor semnala descãrcãri electrice), cu tendinţã de transformare, mai ales noaptea, în lapoviţã şi ninsoare în Transilvania, Maramureş, vestul Moldovei şi izolat în zona subcarpaticã din celelalte regiuni. La munte, treptat, vor predomina ninsorile şi se va depune strat nou de zãpadã, local consistent. Cantitãţile de apã vor depãşi local 15...20 l/mp şi izolat 30 l/mp. Izolat, vor fi condiţii de polei. Vântul va sufla în general moderat, temporar cu intensificãri mai ales în vest şi sud, iar noaptea în Munţii Banatului şi vestul Carpaţilor Meridionali se vor atinge 60...70 km/h la rafalã, iar ninsoarea va fi viscolitã.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 4 grade şi 17 grade, cu cele mai ridicate valori în sudul Munteniei şi al Dobrogei, iar cele minime se vor situa, în general, între 1 şi 7 grade. Dimineaţa, pe arii restrânse în est şi sud-est şi cu totul izolat în rest, se va semnala ceaţã.

Prognoza meteo pentru 16 martie 2021

Vremea va fi rece, se va menţine în general închisă şi vor fi precipitaţii în cea mai mare parte a teritoriului, local mai însemnate cantitativ în centrul, sudul şi estul ţării. Vor predomina ploile în sud şi, pe alocuri, în vest, iar în nord, centru şi nord-est, treptat, vor fi mai ales ninsori. Izolat, vor fi condiţii de polei. În zona de munte va ninge şi va continua sã se depunã strat de zãpadã local consistent. Vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu intensificãri în majoritatea regiunilor, dar mai ales la munte, cu viteze în general de 50...70 km/h, iar la peste 1500 m altitudine, cu precãdere în masivele sudice, vor fi rafale de peste 80 km/h şi ninsoarea va fi viscolită.

Temperaturile maxime, sub normele perioadei, vor fi cuprinse între 1 şi 10 grade, iar cele minime se vor situa, în general, între -2 şi 3 grade.

Prognoza meteo pentru 17 martie 2021

Vremea va fi închisã şi rece pentru aceastã datã. Temporar, vor fi precipitaţii în toate regiunile, local însemnate cantitativ. În sud vor fi mai ales ploi, iar în restul teritoriului vor predomina ninsorile, abundente în Moldova, parţial în Transilvania, dar şi în zona de munte, iar stratul de zãpadã nou depus va fi consistent. Vântul va sufla moderat, local şi temporar cu intensificãri în toate regiunile, dar mai ales în zona montanã înaltã, în special a Carpaţilor Meridionali, unde rafalele vor depãşi 80...90 km/h, astfel încât zãpada va fi viscolită.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 şi 9 grade, iar cele minime se vor situa, în general, între -3 şi 3 grade.

Prognoza meteo pentru 18 martie 2021

Vremea se va menţine rece şi în general închisă. Temporar, cu precãdere în cursul zilei, vor fi precipitaţii în toate regiunile, mai ales ploi în sud şi est şi predominant ninsori în restul teritoriului. Vântul va sufla slab şi moderat, local şi temporar cu intensificãri ziua în est, sud şi sud-vest, dar mai ales la munte unde zãpada va fi viscolită.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 şi 10 grade, iar cele minime se vor situa între -5 şi 3 grade.
 

×
Subiecte în articol: vremea prognoza meteo temperaturi
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close