Antena 3 CNN Actualitate Vremea se schimbă radical! Unde va ninge zilele următoare

Vremea se schimbă radical! Unde va ninge zilele următoare

Vremea se schimbă radical! Meteorologii au emis cu scurt timp în urmă o informare de vreme rea. La munte va ninge abundent iar vântul va bate cu până la 90 km/h. În celelalte zone din țară, va ploua.

Vremea se schimbă radical! Unde va ninge zilele următoare
Sursa foto: Hepta
de Laura Dinu    |    25 Dec 2020   •   11:40

În intervalul menționat, la munte vor predomina ninsorile, în special la altitudini de peste 1500 m și se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent în Carpații Meridionali și de Curbură. Pe parcursul zilei de duminică (27 decembrie) vântul va avea intensificări, în special pe creste, unde rafalele vor depăși 80...90 km/h și va fi viscol.

În jumătatea de sud a țării temporar vor fi precipitații în general moderate cantitativ, local se vor depăși 15...25 l/mp și izolat 30 l/mp. Acestea vor fi predominant sub formă de ploaie, exceptând seara de sâmbătă (26 decembrie) și noaptea de sâmbătă spre duminică (26/27 decembrie), când în sudul Banatului, al Transilvaniei și al Moldovei și pe alocuri în Oltenia și Muntenia, vor fi mai ales ninsori și lapoviță. Vântul se va intensifica treptat, iar duminică (27 decembrie), local va atinge la rafală viteze în general de 40...50 km/h, anunță Agenția Națională de Meteorologie. 

”Este o tentativă de venire a iernii”

Mihai Tinu, meteorologul de serviciu, a intrat în direct la Antena 3 unde a anunțat cum va fi vremea în perioada următoare. 

”Este o tentativă de venire a iernii, pentru că această tentativă va fi de scurtă durată. Este adevărat că trecem de la temperaturi ridicate, de exemplu în sudul țării ne așteptăm chiar și la maxime de 14 - 15 grade, însă, ulterior, mâine și poimâine, pe fondul pătrunderii unui aer mai rece, temperaturile vor scădea. Însă totuși vor rămâne peste normalul perioadei. 

Însă informarea va intra în vigoare din 26 decembrie, adică mâine de la ora 10.00 și este valabilă până luni la aceeași oră. Ea vizează în principal jumătatea de sud a țării. Aici ne așteptăm ca, temporar, să plouă în general moderat cantitativ, adică să se strângă cantități de apă de 15 l, iar izolat chiar și peste 30 de l/mp. 

Vom vorbi în general de ploi, în special în seara de sâmbătă, și în noaptea de sâmbătă spre duminică, când în sudul Banatului, în Transilvania, în Moldova și pe alocuri chiar și în Muntenia și Oltenia, înclusiv în Capitală, vor fi precipitații sub formă de lapoviță și chiar ninsoare. 

În tot acest interval și vântul se va intensifica treptat, duminică atingând la rafală viteze de 40-50 km/h.

Ninsorile vor predomina la peste 1.500 de metri

În ceea ce privește zona de munte vor predomina ninsorile, în special la altitudini de peste 1500 m, și se va depune strat nou de zăpadă, chiar local mai consistent în Carpații Meridionali și de curbură, urmând ca pe parcursul zilei de duminică să se intensifice și aici vântul la creastă, unde să depășească 80-90 km/h și prin urmare să vorbim de viscol. 

Temperaturile vor scădea puțin în weekend, maximele nu vor mai trece de 7-8 grade. De asemenea, în noaptea de duminică spre luni se vor atinge minime negative, cel puțin în jumătatea de nord a teritoriului, până spre minus 7 grade în nordul Maramureșului. 

Din datele de care dispunem în acest moment, săptămâna următoare, până la finalul anului, din nou vremea se va încălzi semnificativ”, a declarat 

×
Subiecte în articol: prognoza meteo
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close