Antena 3 Actualitate Vremea se strică! ANM anunță ploi abundente în aproape toată țara

Vremea se strică! ANM anunță ploi abundente în aproape toată țara

de S.T.    |    20 Dec 2019   •   16:56
Vremea se strică! ANM anunță ploi abundente în aproape toată țara
Sursa foto: Foto: pixabay.com

De luni, 23 decembrie 2019, se strică vremea. Vremea va fi în general închisă şi se va răci, iar temporar se vor semnala precipitaţii în majoritatea regiunilor.

VREMEA. Prognoza meteo pentru sâmbătă, 21 decembrie 2019. Regimul termic va fi caracterizat de valori mai ridicate decât normele climatologice pentru ultima decadã a lunii decembrie. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 8 şi 15 grade, iar cele minime între 3 şi 11 grade, mai scãzute în depresiuni. Cerul va avea înnorãri în majoritatea zonelor. Cu precãdere din a doua parte a zilei, aria ploilor se va extinde treptat şi va cuprinde Banatul, Crişana, Maramureşul, cea mai mare parte a Transilvaniei şi local Oltenia, iar izolat cantitãţile de apã vor depãşi 15 l/mp. În restul teritoriului va ploua slab şi pe spaţii restrânse, mai ales noaptea. În zona montanã înaltã, precipitaţiile vor fi mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte, mai ales pe creste şi la cote mai reduse, ziua în regiunile intracarpatice şi noaptea, în cele estice. Îndeosebi la începutul intervalului, în special în regiunile extracarpatice, se va semnala ceaţã.

VREMEA. Prognoza meteo pentru duminică, 22 decembrie 2019. Cerul va fi mai mult noros, iar aria ploilor va cuprinde, treptat, cea mai mare parte a ţãrii. La munte, cu precãdere la altitudini mari, în special în a doua parte a intervalului, se vor semnala precipitaţii mixte. Cu o probabilitate mai mare în regiunile vestice şi sud-vestice precum şi în zonele montane şi submontane aferente acestora, local cantitãţile de apã ce se vor acumula vor fi însemnate. Vântul va avea intensificãri la munte, pe creste temporar va sufla tare, iar la cote mai reduse, intensificãri ale vântului vor fi şi în restul ţãrii. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 8 şi 17 grade, iar cele minime între 2 şi 11 grade.

VREMEA. Prognoza meteo pentru luni, 23 decembrie 2019. Vremea va fi în general închisã şi se va rãci, iar temporar se vor semnala precipitaţii în majoritatea regiunilor. Precipitaţiile vor fi sub formã de ploaie, cu excepţia zonei de munte unde cu precãdere la altitudini mari va ninge şi se va depune strat nou de zãpadã. În a doua parte a intervalului, cu o probabilitate mai mare în zonele mai joase de relief în special din centru şi nord-vest, pe arii restrânse ploile se vor transforma treptat în lapoviţã şi ninsoare. Pe suprafeţe mici, cu precãdere în vest şi nord-vest precum şi în zona montanã aferentã, se vor acumula cantitãţile de apã mai însemnate. Local şi temporar vor fi intensificãri ale vântului în vestul şi sudul ţãrii, iar la munte, în special în zona înaltã a Carpaţilor Meridionali va sufla tare, viscolind ninsoarea şi spulberând zãpada. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 şi 14 grade, iar cele minime între -1 şi 7 grade.

×
Subiecte în articol: vremea prognoza meteo

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close