Antena 3 CNN Actualitate Vremea se strică din nou. Când se întorc ploile

Vremea se strică din nou. Când se întorc ploile

Vremea se strică din nou. Când se întorc ploile
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    20 Iun 2018   •   16:55

Vremea va fi cãlduroasã şi disconfortul termic în accentuare în cea mai mare parte a ţãrii, astfel încât, în zonele de câmpie indicele temperaturã-umezealã (ITU) se va apropia de pragul critic de 80. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate, averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului, local la munte şi pe arii mai restrânse în restul teritoriului. Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar izolat vor fi condiţii de grindinã. Temperaturile maxime se vor încadra între 26 şi 35 de grade.

Prognoza meteo pentru joi, 21 iunie

Vremea va fi în general instabilã. Temporar înnorãrile vor fi accentuate şi se vor semnala averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului îndeosebi dupã-amiaza şi în prima parte a nopţii în zonele montane şi submontane, în vest, nord-vest şi în centru şi pe arii restrânse în rest, iar spre sfârşitul intervalului local cu precãdere în nord-vest. Ploile vor avea şi caracter torenţial, în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra pe spaţii mici cantitãţi de apã ce vor depãşi 15...20 l/mp în special la munte şi în nord-vest şi vor fi posibile cãderi de grindinã. Temperaturile maxime în scãdere uşoarã în majoritatea regiunilor vor fi cuprinse între 24 şi 34 de grade, cu cele mai ridicate valori în sud-est, iar cele minime se vor încadra între 12 şi 23 de grade.

Prognoza meteo pentru vineri, 22 iunie

Instabilitatea atmosfericã va fi ridicatã în majoritatea regiunilor. Temporar înnorãrile vor fi accentuate şi se vor semnala averse torenţiale, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului ce vor lua aspect de vijelie, în prima parte a intervalului în regiunile vestice, nordice şi centrale, la deal şi la munte şi local în restul teritoriului, iar noaptea cu precãdere în jumãtatea de est. Cantitãţile de apã vor depãşi 25...30 l/mp local la munte şi în regiunile intracarpatice şi pe arii restrânse în rest, iar pe spaţii mici va cãdea grindinã. Temperaturile maxime, mai coborâte decât în ziua anterioarã în vest, centru şi nord unde vor caracteriza o vreme rãcoroasã se vor încadra între 19 şi 33 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 7 şi 20 de grade, uşor mai coborâte în estul Transilvaniei dar şi mai ridicate pe litoral.

Prognoza meteo pentru sâmbătă, 23 iunie

Valorile termice în scãdere semnificativã faţã de intervalul anterior îndeosebi în regiunile extracarpatice vor caracteriza la scara întregii ţãri o vreme rãcoroasã, iar în partea de nord rece pentru aceastã datã din an. Cerul va fi variabil cu înnorãri temporare ziua, când local în jumãtatea de nord a ţãrii şi pe arii restrânse în rest se vor semnala ploi de scurtã duratã, posibil însoţite de descãrcãri electrice. Vântul va sufla moderat, cu intensificãri la munte, în regiunile sud-estice şi sud-vestice în prima parte a intervalului, apoi va slãbi în intensitate. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 16 şi 24 de grade, iar cele minime între 3...4 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 15-16 grade pe litoral.

×
Subiecte în articol: vremea prognoza prognoza meteo temperaturi
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close