Antena 3 CNN Actualitate Vremea se va încălzi în aproape toată ţara. Prognoza meteo pentru weekend

Vremea se va încălzi în aproape toată ţara. Prognoza meteo pentru weekend

Vremea se va încălzi în aproape toată ţara. Prognoza meteo pentru weekend
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    25 Oct 2018   •   17:00

Vremea se va ameliora şi se va încãlzi în aproape toatã ţara. Cerul va fi mai mult noros în Maramureş, în nordul şi în estul Transilvaniei, dar numai izolat va ploua slab. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu înnorãri trecãtoare. Vântul, în diminuare faţã de intervalul anterior, va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în zona montanã înaltã, însã rafalele nu vor mai depãşi 70...75 km/h şi temporar în Moldova, cu viteze de pânã la 45...50 km/h.

Temperaturile maxime se vor încadra între 10...11 grade în zonele depresionare din nord-vest şi centru şi 20...21 de grade în Câmpia Românã şi în Lunca Dunãrii; minimele termice vor fi cuprinse între -3 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 12...13 grade în Dealurile Banatului. Mai ales noaptea, se va forma local ceaţã.

PROGNOZA METEO pentru sâmbătă, 27 octombrie

Vremea va continua sã se încãlzeascã, astfel cã valorile de temperaturã se vor situa cu 6 pânã la 10 grade peste mediile caracteristice sfârşitului de octombrie. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri în nordul teritoriului, unde pe spaţii mici va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în zona montanã înaltã, unde vor fi rafale de 65...75 km/h şi temporar în regiunile vestice şi de nord-est, cu viteze de pânã la 45 km/h.

Temperaturile maxime se vor încadra între 16 şi 25 de grade, iar cele minime între 6 şi 16 grade, mai mici în depresiunile intramontane, spre 2 grade. Dimineaţa şi noaptea local va fi ceaţã.

PROGNOZA METEO pentru duminică, 28 octombrie

Vremea va fi deosebit de caldã, cu temperaturi maxime cuprinse în general între 20 şi 27 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorãri spre sfârşitul intervalului în extremitatea de vest a teritoriului, unde izolat va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în zona montanã înaltã, pe litoral şi în regiunile vestice.

Temperaturile minime se vor încadra între 7 şi 17 grade, mai mici în depresiuni. Dimineaţa şi noaptea, în zonele joase, pe arii restrânse va fi ceaţã.

×
Subiecte în articol: vremea prognoza prognoza meteo temperaturi
Parteneri
A crescut vârsta de pensionare. Zeci de mii de români sunt afectaţi
x close