Antena 3 CNN Actualitate Vremea se va răci. PROGNOZA METEO pentru miercuri, joi și vineri

Vremea se va răci. PROGNOZA METEO pentru miercuri, joi și vineri

Vremea se va răci. PROGNOZA METEO pentru miercuri, joi și vineri
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    19 Noi 2019   •   17:08

VREMEA. Prognoza meteo pentru miercuri, 20 noiembrie 2019. Vremea va fi în general închisã. Aria ploilor se va extinde treptat, dinspre sud-vest şi va cuprinde cea mai mare parte a ţãrii. În zonele montane şi în regiunile sud-vestice, ploile vor fi în general moderate cantitativ, iar în zona Carpaţilor Meridionali şi în cea deluroasã a Olteniei se vor cumula local 15...25 l/mp şi izolat peste 30 l/mp.

În cursul nopţii, la munte, la peste 1800 m altitudine, ploile se vor transforma în lapoviţã sau ninsoare. Vântul va avea intensificãri în zona de munte, mai ales pe crestele Carpaţilor Meridionali, unde rafalele vor depãşi 80...90 km/h, iar temporar şi la cote mai reduse şi în sud-vestul teritoriului, cu precãdere în sudul Banatului.

Valorile de temperaturã, deşi în scãdere uşoarã în regiunile estice, vor continua sã se situeze peste cele specifice perioadei, cu maxime între 10 şi 19 grade şi minime între 3 şi 12 grade. În special în orele dimineţii, pe spaţii mici va fi ceaţã.

VREMEA. Prognoza meteo pentru joi, 21 noiembrie 2019. În jumãtatea de sud-est a ţãrii, vremea va fi în general închisã, iar valorile termice, în scãdere accentuatã, se vor situa în jurul celor normale în ultima decadã a lunii noiembrie. În sudul Banatului, în Oltenia, Muntenia, estul şi sudul Transilvaniei, în Moldova şi Dobrogea pe arii extinse va ploua în general moderat cantitativ.

În zona montanã, la peste 1500 m treptat vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zãpadã, iar la altitudini mai joase, inclusiv în estul Transilvaniei şi Subcarpaţii Moldovei seara şi noaptea vor fi precipitaţii mixte. În restul teritoriului, înnorãrile vor fi temporare, ploile se vor semnala local, iar valorile termice se vor menţine mai ridicate decât cele normale ale perioadei. Vântul va avea intensificãri la munte şi temporar şi în celelalte zone, cu precãdere în regiunile sudice şi sud-estice.

Temperaturile maxime se vor încadra între 5...6 grade în Moldova şi 18 grade în Banat şi Crişana, iar cele minime între -2 şi 9 grade.

VREMEA. Prognoza meteo pentru vineri, 22 noiembrie 2019. Rãcirea vremii va continua şi va afecta toate zonele ţãrii, astfel cã valorile de temperaturã vor fi sub mediile multianuale în jumãtatea de est şi apropiate de norme în restul teritoriului. Cerul va avea înnorãri în majoritatea zonelor, mai persistente în sud, în centru şi în est şi va ploua pe arii extinse în Oltenia şi în Muntenia, local în Transilvania, Moldova şi Dobrogea şi pe spaţii mici în vest şi în nord-vest.

La munte la începutul intervalului vor predomina ninsorile, apoi se vor semnala şi precipitaţii sub formã de lapoviţã sau ploaie ce vor favoriza depunerile de polei. Precipitaţii mixte vor fi şi în estul Transilvaniei şi trecãtor şi izolat în Moldova şi zona deluroasã din Oltenia şi Muntenia. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri locale, temporare, în special ziua.

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 0 şi 12 grade, iar cele minime între -4 şi 7 grade.
 

×
Subiecte în articol: vremea prognoza prognoza meteo temperaturi
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close