Antena 3 CNN Actualitate Vremea ţine cu turiştii. Schiorii sunt aşteptaţi pe pârtiile din Valea Prahovei, Apuseni şi Maramureş

Vremea ţine cu turiştii. Schiorii sunt aşteptaţi pe pârtiile din Valea Prahovei, Apuseni şi Maramureş

Vremea ţine cu turiştii. Schiorii sunt aşteptaţi pe pârtiile din Valea Prahovei, Apuseni şi Maramureş
13 Dec 2008   •   13:56

Staţiunile montane aşteaptă şi în acest sfârşit de săptămână turiştii la schi. Multe dintre pârtiile de schi de pe Valea Prahovei, dar şi din Apuseni şi Maramureş sunt numai bune pentru cei pasionaţi de sporturile de iarnă. Şi meteorologii au veşti bune. Ei ne asigură că de Sărbători vremea va ţine cu turiştii.
În acest week-end, cel mai bine se va putea schia în Poiana Braşov. Ninsorile căzute în Masivul Postăvaru şi eforturile administratorilor pârtiilor de schi oferă condiţii foarte bune pentru sporturile de iarnă. În staţiune sunt aşteptaţi mii de turişti, care vor lua cu asalt instalaţiile de transport pe cablu, în cazul în care nu va bate vântul.
Şi la Predeal se poate schia în condiţii bune. Tunurile de zăpadă au contribuit din plin la acest lucru. Situaţia nu este atât de bună pentru pârtiile din Sinaia, Buşteni sau Azuga. Stratul de zăpadă în Valea Dorului sau pe Carp este destul de subţire, iar zonele cu iarbă sunt mai mari decât cele pe care se poate schia.
Câteva pârtii de schi din nordul ţării sunt pregătite să-i întâmpine pe turişti. Cel mai bine se poate schia pe pârtia Vârful Poiana Ştiol, din apropiere de Borşa.
Meteorologii vin cu veşti bune. Vremea se va răci de Sărbători şi iarna îşi va intra în drepturi. Cele mai multe ninsori vor cădea în Ardeal şi în Moldova. Temperaturile pot coborî sub -20 de grade in Maramures, nordul Moldovei şi în zona Harghita-Covasna.
Temperaturi mai ridicate vor fi în sudul ţării. În Capitală, va fi mai cald decat în mod normal. Vor fi zile cu soare şi pâna la 12 grade la amiază, la fel cum vor fi şi nopţi cu temperaturi în jurul valorii de -8 grade.
Antena 3

×
Subiecte în articol: statiuni montane
Parteneri
Surpriza la spitalul Pantelimon: O asistentă ar fi modificat dozele
x close