Antena 3 CNN Actualitate Vremea va continua să se răcească. Prognoza meteo pentru zilele următoare

Vremea va continua să se răcească. Prognoza meteo pentru zilele următoare

Vremea va continua să se răcească în zilele următoare.

Vremea va continua să se răcească. Prognoza meteo pentru zilele următoare
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    03 Ian 2020   •   16:04

VREMEA. Prognoza meteo pentru sâmbătă, 4 ianuarie 2020. Valorile termice diurne se vor situa peste cele caracteristice la începutul lunii ianuarie în cea mai mare parte a ţãrii, dar cu precãdere în Oltenia şi zona deluroasã a Munteniei, astfel cã cele maxime se vor încadra în general între 2 şi 12 grade. Cerul va fi mai mult noros în vest, centru şi nord, iar în restul teritoriului se va înnora din orele serii. Aria precipitaţiilor se va extinde treptat, dinspre nord-vest; la munte va ninge, în Maramureş, Transilvania, Crişana şi nordul Moldovei vor predomina ninsorile şi local se va depune strat de zãpadã, iar în Banat, sudul şi centrul Moldovei, Dobrogea şi local în Muntenia vor fi precipitaţii sub formã de ploaie, lapoviţã şi ninsoare. Pe suprafeţe restrânse, cu probabilitate mai mare în Muntenia, se va forma polei. Vântul va sufla tare în zona montanã înaltã, cu rafale de peste 70...80 km/h, viscolind ninsoarea, iar seara şi noaptea intensificãri locale şi temporare vor fi şi în celelalte zone, cu viteze mai mari, de 50...55 km/h, în sudul Olteniei şi în nordul Moldovei. Minimele termice, mult peste cele normale ale datei vor fi cuprinse între -4 şi 4 grade. Vor fi condiţii de ceaţã.

VREMEA. Prognoza meteo pentru duminică, 5 ianuarie 2020. Valorile termice vor fi în scãdere faţã de intervalul precedent. Cerul va avea înnorãri în majoritatea zonelor, mai ales ziua şi local şi temporar se vor semnala precipitaţii slabe - sub formã de ninsoare la munte, predominant ninsori în nord-vest şi în centru şi mixte în restul ţãrii. Pe arii restrânse, mai ales la începutul zilei în sudul şi sud-estul teritoriului, vor fi depuneri de polei, iar noaptea se va forma gheţuş. Vântul va avea intensificãri la munte, cu viteze de peste 80...90 km/h pe creste, viscolind şi spulberând zãpada, dar şi în celelalte zone, cu viteze mai mari, în general de 50...60 km/h, în regiunile estice şi sud-estice, dar şi în sud-vest. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 şi 6 grade, iar cele minime între -8 şi 1 grad. Izolat vor fi condiţii de ceaţã.

VREMEA. Prognoza meteo pentru luni, 6 ianuarie 2020. Vremea va continua sã se rãceascã, devenind geroasã noaptea în nord şi în centru şi în zonele deluroase din restul ţãrii; temperaturile maxime se vor încadra între -4 şi 6 grade, cu cele mai ridicate valori în Oltenia, iar cele minime vor fi cuprinse între -13 şi -3 grade, mai scãzute în depresiunile Carpaţilor Orientali, spre -18 grade şi uşor mai mari pe litoral. În regiunile estice şi de sud-est vor fi înnorãri, iar vântul va sufla moderat, cu intensificãri, în special în Bãrãgan şi în Dobrogea, unde rafalele vor depãşi 55...60 km/h; izolat va fulgui, iar pe litoral vor fi precipitaţii mixte. În celelalte zone cerul va fi variabil, vântul slab pânã la moderat, cu intensificãri izolate în zona montanã înaltã. Izolat va fi ceaţã cu depunere de chiciurã.
 

×
Subiecte în articol: vremea prognoza meteo
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close