x close

Zeci de mii de copii vor beneficia de pe urma acestei măsuri. Ministerul Educaţiei ar putea cumpăra 800 de microbuze noi

de D.D.    |    18 Iun 2013   •   09:33
Zeci de mii de copii vor beneficia de pe urma acestei măsuri. Ministerul Educaţiei ar putea cumpăra 800 de microbuze noi 407 Foto: Agerpres
Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) intenţionează să achiziţioneze în leasing 800 de microbuze şcolare, în valoare de 31 de milioane de euro fără TVA. Maşinile sunt destinate trasportului elevilor din mediul rural către şcoli, arată un proiect de ordonanţă de urgenţă prezentat de Mediafax.

Aproximativ 50.000 de preşcolari şi elevi vor beneficia de pe urma implementării acestei măsuri.

Autovehiculele, de tip microbuze şcolare cu 16 +1 locuri , vor fi utilizate exclusiv în interesul copiilor.

În prezent, preşcolari şi elevi, cu vârste cuprinse între 5 ani şi 14 ani, sunt nevoiţi să străbată pe jos peste 20 de kilometri zilnic.

De asemenea, există unităţi de învăţământ care nu au mijloace de transport sau care au unele foarte vechi, ceea ce face ca acestea să nu prezinte siguranţă în trafic, punând în pericol integritatea fizică şi psihică a elevilor.

Suma estimată pentru a contracta utilizarea a 800 de microbuze şcolare de 16+1 locuri, pentru o perioadă de cinci ani este de 31 milioane euro, la care se adaugă TVA. 

 

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati