Antena 3 CNN Actualitate Zeci de tineri au protestat la Cotroceni faţă de modul în care s-au desfăşurat alegerile (VIDEO)

Zeci de tineri au protestat la Cotroceni faţă de modul în care s-au desfăşurat alegerile (VIDEO)

Zeci de tineri au protestat la Cotroceni faţă de modul în care s-au desfăşurat alegerile (VIDEO)
10 Dec 2009   •   17:25

Aproximativ o sută de studenţi au protestat joi, în faţa Palatului Cotroceni, faţă de modul în care s-a desfăşurat cel de-al doilea tur de scrutin. Tinerii, care au declarat că fac parte din Uniunea Naţională a Studenţilor din România (UNSR), aveau un sicriu în care se afla o persoană ce simula votul şi o cruce pe care era înscris cuvântul "votant". În plus, potrivit Mediafax, în sicriu se mai aflau două cutii pe care era scris "vii" şi "morţi". Tinerii au strigat vis-a vis de Cotroceni: "Noi nu suntem hoţi", "Noi vrem democraţie", "Vrem dreptate", "Hoţii, hoţii", "Au votat şi morţii".

Doi dintre tinerii protestatari vor fi amendaţi pentru că au mainfestat fără a avea autorizaţie, ei fiind transportaţi la secţia 17 poliţie, unde au fost legitimaţi de jandarmi. Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei a declarat, pentru Mediafax, că cei doi tineri reţinuţi i-au incitat pe ceilalţi participanţi să scandeze şi să blocheze strada. Şi alţi participanţi la protest ar putea primi amendă, care potrivit legii este între 1.000 şi 2.500 de lei, pentru participarea la o manifestaţie neautorizată, ei urmând a fi identificaţi pe baza imaginilor luate de la faţa locului.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: alegeri prezidentiale sicriu
Parteneri
Trucul cu care românii păcălesc automatele de reciclare
x close