Antena 3 Actualitate Zimbrul Romică, de la rezervaţia din Haţeg, a împlinit un an: "A împărţit bunătăţile cu mama lui, Spider Woman"

Zimbrul Romică, de la rezervaţia din Haţeg, a împlinit un an: "A împărţit bunătăţile cu mama lui, Spider Woman"

de Georgiana Adam    |    15 Iun 2021   •   11:30
Zimbrul Romică, de la rezervaţia din Haţeg, a împlinit un an: "A împărţit bunătăţile cu mama lui, Spider Woman"
Sursa foto: Facebook / Regia Nationala a Padurilor - Romsilva

Zimbrul Romică, de la Rezervaţia de Zimbri de la Haţeg, a împlinit un an şi a fost răsfăţat cu bunătăţi pe care le-a împărţit cu mama lui, Spider Woman, dar şi cu sora lui mai mare, Romina.

Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva a povestit, într-o postare pe Facebook ce a devenit în scurt timp virală, cum şi-a petrecut zimbrul Romică ziua de naştere.

"Vi-l amintiți pe Romică? Acum un an venea pe lume și făcea furori cu drăgălășenia lui fiind cel mai nou membru al rezervației de zimbri de la Hațeg.

Ei bine, Romică a împlinit ieri un anișor și este bine, sănătos.

Pozele cu Romică sunt de la 10 zile de viață și de ieri.

În această zi specială, Romică a fost răsfățat cu bunătăți pe care le-a împărțit cu mama lui, Spider Woman, de care este încă apropiat, dar şi cu sora lui mai mare, Romina, alături de care îşi petrece acum majoritatea timpului.

Rezervația de Zimbri de la Hațeg a fost fondată în anul 1958, când doi zimbri numiți Podarec și Polonka au fost aduși în România din Polonia. Rezervația din pădurea Slivuţ este printre puținele locuri din Europa unde trăiește zimbrul (Bison bonasus).

Rezervația de Zimbri Hațeg se află în custodia Direcției Silvice Hunedoara, prin Ocolul Silvic Hațeg și are, în prezent, 9 exemplare. Se întinde pe o suprafaţă de 50 de hectare, acoperite cu păduri de carpeni, stejari şi brazi. În prezent, mai sunt aproximativ trei mii de exemplare de zimbri în toată lumea.

Zimbrul este cel mai mare animal european de pe uscat. Masculul poate ajunge și la 920 de kilograme, cu un minim de greutate înregistrat de 440 kg. Femelele sunt mai mici, între 320 și 640 kg. Părul gri-maroniu, mai mare în partea din față a corpului. Ca și la alte ierbivore, hrănirea ocupă între 50 și 80% din zi.

Zimbrul a fost reintrodus acum șase decenii în fauna țării de silvicultorii români la peste două sute de ani de la dispariția sa din fauna României, iar în timp au fost create mai multe nuclee de zimbri în România.

Regia Nationala a Padurilor - Romsilva administrează trei nuclee de zimbri, la #Bucșani #Hațeg și #VânătoriNeamț cu un efectiv total de peste o sută de exemplare", se arată în postarea de pe pagina de Facebook Romsilva.

? Vi-l amintiți pe Romică? Acum un an venea pe lume și făcea furori cu drăgălășenia lui fiind cel mai nou membru al...

Publicată de Regia Nationala a Padurilor - Romsilva pe Marţi, 15 iunie 2021

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close