Antena 3 CNN Actualitate Ziua este poliţist, seara - gunoier. Povestea unui bugetar în vreme de criză

Ziua este poliţist, seara - gunoier. Povestea unui bugetar în vreme de criză

Ziua este poliţist, seara - gunoier. Povestea unui bugetar în vreme de criză
Sursa foto: Foto: bloombiz.ro
de M.Z.    |    03 Oct 2011   •   18:21

Dimineaţa este poliţist, după-amiaza selectează deşeuri în curtea unui centru de reciclare privat, pentru a-şi rotunji veniturile. Acesta este modul în care Vasile Harnagea, poliţist în Vaslui, reuşeşte să facă faţă traiului de bugetar în vreme de criză.

El nu caută prin gunoaie, însă îşi murdăreşte mâinile, obligându-i pe cei care vin cu astfel de deşeuri să le predea societăţii Ritmic Com SRL, firmă la care el lucrează "la negru", după ce se dezbracă de uniforma statului.

Celor care nu aduc deşeurile la această societate, Harnagea, în calitate de poliţist, le caută pricină pentru a-i amenda. Amenzile pentru lipsa vestelor reflectorizante sau a unui "ochi de pisică" la căruţă sunt aplicate până când romii înţeleg că hărţuiala încetează de îndată ce duc marfa la firma indicată.

Poliţistul Harnagea nu se sfieşte să fenteze statul pentru a-şi sluji patronul. El dă alarma atunci când echipele mixte formate din inspectorii de muncă, jandarmi şi comisari ai Gărzii Financiare vin în control la Ritmic Com, pentru ca cei care lucrează "la negru" să se ascundă până trece controlul.

 


×
Subiecte în articol: politist amenda
Parteneri
Marcel Ciolacu, prezentat ca "viitorul preşedinte al României"
x close