Antena 3 CNN Actualitate ZIUA INTERNAȚIONALĂ A FEMEII. Anunțul făcut de MAE în această zi

ZIUA INTERNAȚIONALĂ A FEMEII. Anunțul făcut de MAE în această zi

ZIUA INTERNAȚIONALĂ A FEMEII. Anunțul făcut de MAE în această zi
08 Mar 2018   •   13:15

ZIUA INTERNAȚIONALĂ A FEMEII. Ziua Internaţională a Femeii este un prilej de a reafirma angajamentul României pentru promovarea drepturilor femeilor şi eliminarea discriminării de gen, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE) transmis vineri AGERPRES. ZIUA INTERNAȚIONALĂ A FEMEII. Google sărbătorește ZIUA INTERNAȚIONALĂ A FEMEII cu un Google Doodle special.

ZIUA INTERNAȚIONALĂ A FEMEII "România recunoaşte că dezvoltarea durabilă şi armonioasă a societăţilor noastre nu se poate realiza decât cu deplina participare a femeilor. La nivel internaţional, ţara noastră susţine realizarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă, inclusiv a celui privind egalitatea de gen", arată sursa citată.

ZIUA INTERNAȚIONALĂ A FEMEII Potrivit MAE, Ziua Internaţională a Femeii reprezintă, în cadrul Organizaţiei Naţiunilor Unite, "un prilej pentru a reflecta asupra progreselor realizate în promovarea rolului femeilor în societate şi recunoaşterea contribuţiei lor pentru dezvoltarea societăţii moderne".

ZIUA INTERNAȚIONALĂ A FEMEII "Este, totodată, o recunoaştere a drepturilor femeilor pentru care generaţii de femei au luptat cu convingere şi tenacitate şi o condamnare neechivocă a discriminării şi violenţei care îşi fac încă simţită prezenţa în lume", subliniază MAE.

ZIUA INTERNAȚIONALĂ A FEMEII Ziua Internaţională a Femeii a fost evocată pentru prima dată de organizaţiile sindicale la sfârşitul secolului al XIX-lea şi începutul secolului al XX-lea în America de Nord şi în Europa.

ZIUA INTERNAȚIONALĂ A FEMEII Această celebrare a dobândit o dimensiune globală, în etape succesive - în 1910, s-a hotărât ca Ziua Femeii să fie sărbătorită în aceeaşi zi peste tot în lume; în 1913 a fost aleasă data de 8 martie pentru această sărbătoare; în 1977, ONU a proclamat Anul Internaţional al Femeilor; perioada 1976 - 1985 a fost declarată Deceniul ONU pentru condiţia femeii; în 1977, s-a adoptat, printr-o rezoluţie a Adunării Generale a ONU, Ziua Internaţională a Femeii.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close