Antena 3 CNN Actualitate Mesajul lui Klaus Iohannis de Ziua Pompierilor din România: "Tragedia de la Crevedia a reprezentat o încercare teribilă"

Mesajul lui Klaus Iohannis de Ziua Pompierilor din România: "Tragedia de la Crevedia a reprezentat o încercare teribilă"

Președintele României, Klaus Iohannis a transmis, astăzi, cu prilejul Zilei Pompierilor, un mesaj. Şeful statului a precizat faptul că tragedia de la Crevedia a o fost o încercare teribilă.

Mesajul lui Klaus Iohannis de Ziua Pompierilor din România: "Tragedia de la Crevedia a reprezentat o încercare teribilă"
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Andreea Alexandru | Hepta
de Ioana Mircea    |    13 Sep 2023   •   10:01

Cu ocazia Zilei Pompierilor din România, Klaus Iohannis a transmis astăzi un mesaj în care i-a felicitat pe aceştia pentru efortul depus în misiunile lor. Mesajul a fost prezentat de către Ion Oprișor, Consilier Prezidențial - Departamentul Securității Naționale, în cadrul ceremoniei de omagiere a eroilor pompieri organizate la București.

"Aducem un omagiu pompierilor care au plătit tributul suprem în nobilele lor eforturi de a salva viețile celor aflați în situații de urgență. Pompierii din România își desfășoară activitatea într-un mediu complex și periculos, expunându-se în mod constant pericolelor pentru a proteja viețile și bunurile cetățenilor. Demonstrează un curaj autentic, alimentat de dorința sinceră de a ajuta și de a proteja. Tragedia de la Crevedia a reprezentat o încercare teribilă pentru pompierii noștri, iar gândurile noastre se îndreaptă astăzi și către cei răniți în acele explozii devastatoare.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, mesaj despre creşterea salariilor profesorilor

Solicit autorităților statului să nu aibă niciun fel de toleranță față de cei care încalcă legile țării. Colaborarea eficientă dintre instituții guvernamentale, societate civilă și cetățeni în ceea ce privește pregătirea pentru situațiile de urgență trebuie să devină regula, și nu excepția", se arată în mesajul președintelui.

Au fost decorate drapelele de luptă ale Inspectoratelor pentru Situații de Urgență din mai multe judeţe din ţară.

"În semn de apreciere pentru curajul, devotamentul şi spiritul de sacrificiu dovedite în îndeplinirea misiunilor de apărare a vieții, a bunurilor și a mediului împotriva dezastrelor și a incendiilor, precum și în implementarea măsurilor de protecție civilă, am decorat drapelele de luptă ale Inspectoratelor pentru Situații de Urgență ale județelor Bihor, Brașov, Mureș și Suceava și am conferit decorații naționale unor cadre militare din unitățile subordonate Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. La mulți ani!", se încheie mesajul președintelui.

×
Subiecte în articol: Ziua Pompierilor 2023 Klaus Iohannis
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close