Antena 3 CNN Alegeri locale 2020 Aurelian Bădulescu promite "schimbarea la față" a școlilor din Sectorul 3

Aurelian Bădulescu promite "schimbarea la față" a școlilor din Sectorul 3

Viceprimarul Capitalei promite "schimbarea la faţă" a şcolilor din partea de Bucureşti pe care speră să o administreze, imediat după 27 septembrie. Aurelian Bădulescu a verificat, astăzi, una dintre şcolile care necesită de urgenţă reabilitarea. A găsit-o într-o stare deplorabilă de care, spune Bădulescu, se face responsabil actualul primar, Robert Negoiţă.

Aurelian Bădulescu promite "schimbarea la față" a școlilor din Sectorul 3
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    24 Sep 2020   •   23:10

Interesat să schimbe din temelii faţa şcolilor din Capitală, Aurelian Bădulescu a mers la una dintre cele mai afectate unităţi de învăţământ: şcoala gimnazială numărul 95.

Deşi avea nevoie de lucrări de modernizare, clădirea a fost reabilitată doar parţial. Acum, pereţii sunt scorojiţi, tencuiala să stă cadă, subsolul instituţiei e plin de mucegai, infiltraţiile de apă sunt la ordinea zilei, iar scările din incintă sunt măcinate.

Aurelian Bădulescă aruncă toata vina pe lipsa de implicare a primarului suspendat, Robert Negoiţă.

"Din păcate, pentru noi este un eșec al actualei administrații Negoiță. Echipa managerială a acestei școli este dedicată, a făcut eforturi deosebite pentru a putea ține orele în dezastrul care este în spatele acestor ziduri", a explicat Bădulescu.

Candidatul PSD la Primăria Sectorului 3 susţine că în astfel de condţii învaţă mii şi mii de copii.

"Este regretabil că s-a ajuns aici. Îmi pare rău că, deși am avut consilieri locali în Consiliul Local, s-a ajuns și s-a mers cu această complicitate. Cu toții ne dezicem de această atitudine și vă garantăm că lucrurile nu se vor mai perpetua", a declarat Aurelian Bădulescu.

Aurelian Bădulescu declară că nu mai permite ca un astfel de scenariu să se repete în mandatul lui.

"Următoarea prioritate este, în primul rând, reevaluarea tuturor sediilor de unități de învățământ și mobilarea lor cu tot ce au nevoie pentru că este inadmisibil să găsești ce am găsit noi aici", a mai precizat viceprimarul Capitalei.

Pe lângă planurile de reabilitare a unităţilor şcolare, viceprimarul Sectorului 3 vrea să ceară socoteală şi persoanelor care au dus clădirile într-o stare avansat de degradare.

×
Subiecte în articol: Aurelian Bădulescu
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close