Antena 3 CNN Life Ai cumpărat acest supliment alimentar? Este periculos!

Ai cumpărat acest supliment alimentar? Este periculos!

Melatonină este tot mai populară  printre persoanele care au probleme cu somnul, dar nu vor să ia medicamente. Deşi este vândută în secţiunea de vitamine şi în magazine naturiste, experţii atrag atenţia că ar trebui să te gândeşti de două ori înainte să cumperi acest supliment – mai ales dacă vrei să îl iei în mod regulat, scrie csid.ro.

Melatonina este un hormon produs de glanda pineală. Organismul tău îl produce în mod natural la întuneric. Melatonina reglează somnul, dar reprezintă, în acelaşi timp, şi un puternic antioxidant, care protejează şi repară celulele. În consecinţă, te ajută să dormi mai bine, ţinând cont de faptul că organismul tău continuă să producă melatonină într-o oarecare măsură până când se luminează.

Suplimentele alimentare cu melatonină funcţionează în mod similar cu hormonul natural – cu excepţia faptului că efectul lor nu este declanşat de lumină – acestea funcţionează imediat după ce le-ai luat.

Studiile arată că doza corectă de melatonină pentru a ajuta somnul este de 0.3 miligrame, însă multe suplimente de pe piaţă sunt vândute în tablete de câte 3 miligrame.

Mai mult, AICI.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Prognoza meteo actualizată pentru minivacanța de 1 mai și Paște