Antena 3 CNN Actualitate Război total în PNL, unde taberele s-au încăierat. Acuze reciproce: "Alin Nica fraudează alegerile" și "Chira acționează în stil golănesc"

Război total în PNL, unde taberele s-au încăierat. Acuze reciproce: "Alin Nica fraudează alegerile" și "Chira acționează în stil golănesc"

Conflictul din sânul filialei PNL Timișoara, în care taberele s-au înfruntat violent sâmbătă, la alegerile pentru președinția organizației municipale, a continuat în direct, la televizune.

de Adrian Iclozan    |   

După invalidarea candidaturi lui Raul Ambruș, în cursa pentru funcția de președinte al organizației PNL Timișoara au rămas doar doi candidați din cei 17 înscriși inițial: viceprimarul municipiului Timișoara, Cosmin Tabără şi deputatul Claudiu Chira.

Acesta din urmă a pătruns în sala unde aveau loc alegerile și a acuzat că mai mulți membri sunt împiedicați să voteze, fiind excluși de pe convocator.

Conflictul a fost marcat de scene violente.

Protagoniștii, deputatul Chira și președintele interimar al PNL Timiș, și-au explicat pozițiile în direct, la Antena 3.
 
Claudiu Chira: "Peste 300 de colegi nu figurează pe convocator, făcut discreționar de conducerea organizației. Nu au primit brățara galbenă, care nu există nicăieri în statutul PNL. Sala de vot este supravegheată doar de dânșii, cu firme de pază, ceva interlopi (...) Este un simulacru de alegeri. Vor prezenta ce rezultat vor dânșii, noi nu avem pe nimeni în comisia de numărare a voturilor!"

(Întrebare din studio): "Vreți să spuneți că alegerile sunt măsluite?"

Deputatul Chira: Alegerile pentru  șefia PNL Timișoara sunt măsluite

Claudiu Chira: "Bineînțeles! Cei din conducerea națională au trimis o dispoziție către PNL Timiș (privind permiterea accesului la vot a tuturor membrilor cu cotizația la zi, care au fost excluși de pe convocator, n.r.),  care nu a fost luată în seamă. Comisia care se ocupă de Congres a notificat PNL Timiș ca membrii de partid care se bucură de toate drepturile să fie puși pe convocator. Nu s-a ținut cont nici de aceasta".

Alin Nica: "Tocmai deputatul Chira a fost sursa acestor violențe, când a dorit să se înscrie pentru alegeri. Când a dorit să se înscrie, a luat convocatorul și l-a rupt (...) sunt imagini filmate de camerele de supraveghere, și a mai făcut-o încă o dată de față cu mine. Toți cei care îl susțin pe Chira au acționat cu violență, a trebuit să intervină poliția. Domnia sa dorea să nu se țină alegerile."

Claudiu Chira: "Noi am chemat poliția."

Alin Nica: "Nu poate o minoritate să dicteze majorității. Vom trece și peste aceste momente. I-am lăsat să se desfășoare în deplinătatea caracterului pe care-l au. Acum a văzut toată lumea de ce sunt capabili acești domni."

Șeful interimar al PNL Timiș, Alin Nica: "Deputatul Chira a acționat într-o manieră golănească"

Claudiu Chira: "Alin Nica se folosește de tertipuri pentru a ascunde mizera orchestrată de dânsul și de secretariat, de a tăia de pe convocator 320 dintre colegii noștri, care știau că n-o să voteze."

Alin Nica: "Nu este adevărat. Toți membrii cu drept cu drept de vot au fost puși pe convocator (...) Avem baza de date de la Secretariatul General București și toți membrii care îndeplinesc condițiile statutare și sunt pe acea listă au avut drept de vot și au fost puși pe convocator.  (...) Domnul Chira mă întrerupe așa cum a făcut și în sală, în stil golănesc, când mi-a luat microfonul din mână (...) Trebuie să mă întorc la organizarea alegerilor."

Claudiu Chira: "Domnul Nica trebuie să se întoarcă la fraudarea alegerilor (...) În organizațiile PNL membrii au dreptul de a vota și de a fi aleși. La noi, acest drept este îngrădit".

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept