Antena 3 CNN Actualitate Religie Azi este ziua Sfintei Corona. Este protectoarea oamenilor afectați de boli

Azi este ziua Sfintei Corona. Este protectoarea oamenilor afectați de boli

Pe 14 mai, credincioșii catolici o comemorează pe Sfânta Corona. Moaștele considerate protectoare împotriva epidemiilor sunt venerate în Italia, Austria ori Germania.

Corona, care avea doar 16 ani, a fost reținută pentru că încerca să îl încurajeze pe Victor, cumnatul ei, soldatul roman torturat din cauză că era creștin. Tânăra ar fi fost legată de picioare între doi palmieri, fiind sfâșiată în momentul în care trunchiurile copacilor au fost doborâte.

Martiriul este comemorat pe 14 mai, de exemplu, în satul austriac Skt. Corona am Schöpfl, 350 de suflete, iar localnicii știu povestea: ”Trupul sfintei a fost sfâșiat, dar sufletul ei a a ajuns la cele veșnice”, scrie Libertatea.

Numele sfintei era invocat, inițial, în legătură cu câștigurile de bani, jocuri de noroc ori descoperirea de comori. Între timp, de numele martirei a fost legată și protecția împotriva bolilor.
Relicvele acestei sfinte au fost păstrate încă din secolul al IX-lea în Anzu, nordul Italiei, unde coronavirusul a provocat cele mai multe decese.

Popularitatea este mai mare în zona bavareză din Germania, unde ziua celor doi sfinți, Corona și Victor, este celebrată pe 14 mai. Moaștele la care s-au rugat preoții din Aachen Moaștele celor doi au fost purtate în Aachen de la Roma de Otto al III-lea în jurul anului 997.

 

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"