Antena 3 CNN Actualitate Religie Biserica, scandalizată de panourile cu medici în chip de sfinţi: E blasfemie şi prost gust

Biserica, scandalizată de panourile cu medici în chip de sfinţi: E blasfemie şi prost gust

Reprezentanţii Bisericii Ortodoxe sunt scandalizaţi, în urma apariţiei unor panouri stradale ce prezintă medici în ipostaze asemănătoare sfinţilor din icoane.

de M.Z.    |   

Pe panouri stradale apar, în ultima perioadă, medici în halate, cu mască de protecţie, bonetă, ochelari de protecţie şi stetoscop, iar pe cap au o aureolă ce seamănă cu coronavirusul.

Precum sfinţii din icoanele ortodoxe, aceştia binecuvântează cu mâna dreapta, în care au un stetoscop, în timp ce în stânga ţin o foaie de observaţie medicală.

În ce priveşte montarea acestor panouri, purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu, a spus, miercuri, la Antena 3, că "o companie de publicitate şi-a asumat lucrul acesta. 

Dar nu e vorba despre asta, ci este o campanie jenantă, de furt simbolic. A folosi icoana, care este realmente un obiect de cult, ca pretext pentru o campanie în care doreşti să evidenţiezi meritele unor oameni este ceva neavenit şi ridicol, pentru că icoana este icoană, nu te joci cu simbolurile religioase (...) E foarte mult prost gust artistic.

Medicii care sunt scoşi în evidenţă în acest panouri publicitare au o pseudo-aureolă formată din coronavirus, este imaginea COVID. E un amestec de desene animate chinezeşti, un polimorfism, e ceva de foarte mult prost gust", a spus reprezentantul BOR.

Biserica, scandalizată de panourile cu medici în chip de sfinţi

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
A murit Alexandru Alexandrov, fondatorul gigantului Altex România