Antena 3 CNN Actualitate Locale Clădire simbol din Băile Govora, distrusă de un "Dorel" care a tăiat din greșeală un fag

Clădire simbol din Băile Govora, distrusă de un "Dorel" care a tăiat din greșeală un fag

Simbolul stațiunii vâlcene Băile Govora a fost distrus de un Dorel care a pus la pământ un fag.

de Maria Zărnescu    |   

Când l-a tăiat, copacul de 15 metri s-a prăbușit peste pavilionul arcuit al Izvorului Ferdinand I. Simbolul construit în anul 1922 și restaurat în 2019 cu o investiție de 400 de mii de lei a fost stricat de o echipă a Ocolului Silvic din cadrul Romsilva.

Echipă care trebuia, de fapt, să îndepărteze mai mulți arbori care puneau în pericol tocmai obiectivul turistic pe care l-au distrus.

Pavilionul arcuit al Izvorului Ferdinand I, din staţiunea Băile Govora, judeţul Vâlcea, construit în 1922 şi restaurat în 2019 cu 400.000 de lei, a fost grav avariat de un copac căzut în timp ce era tăiat.

Fagul de 15 metri a distrus pavilionul Izvorului Ferdinand I, renovat cu 400.000 de lei

Fagul de aproximativ 15 metri a fost doborât de către o echipă a unui operator de exploatare a masei lemnoase angajat de către Ocolul Silvic din cadrul Romsilva - pe proprietatea căruia se afla pădurea de lângă pavilion.

Aceasta trebuia să îndepărteze mai mulţi arbori care periclitau existenţa obiectivului turistic.

Muncitorii nu şi-au luat măsurile corespunzătoare de siguranţă, protecţie şi securitate, iar copacul a distrus tocmai construcţia la adresa căreia constituia o ameninţare, punând în pericol şi viaţa celor aflaţi în zonă.

Subiecte în articol: izvor Băile Govora copac taiat
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Şeful Băncii Naţionale, avertisment pentru Guvern