Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sfat de sănătate Ce este mastopexia şi ce implică această operaţie | Dr. Ferariu: "Nu doare"

Ce este mastopexia şi ce implică această operaţie | Dr. Ferariu: "Nu doare"

Astăzi discutăm despre mastopexie. Chirurgul estetician Nico Ferariu ne spune ce implică această intervenție. Discutăm și despre diferențele dintre mărirea și ridicarea de sânilor.

de Andreea Cigolea    |   

"Mastopexia înseamnă ridicarea sânilor. Lifting-ul mamar este o operație prin care țesutul mamar se reajustează.

Pielea se micșorează și sânul se reajustează într-o poziție mai ridicată, mai fermă și mai tânără pentru bust.", a spus medicul estetician Nico Ferariu, vineri, în cadrul rubricii Sfat de sănătate de la Antena 3.

Ce implică operaţia de lifting mamar

"Dacă vorbim despre operaţia de lifting, nu vorbim de o mărire de volum a sânului. Dacă pacienta are un volum mic al sânului și are mai mult exces de piele, atunci dacă aceasta dorește un sân care să fie plin și voluminos, este nevoie de o proteză mamară.

Condiţiile pentru care femeile pot opta pentru lifting mamar

Pacientele care pot apela la această mastopexie sunt cele sănătoase clinic, cele care au trecut de naştere şi de perioada alăptării.

Dacă avem fluctuații de greutate și sânul se mărește și se micșorează, atunci nu o să păstrăm un rezultat pentru mai mult timp la fel de frumos. Totodată, mai pot apela pacientele care nu au afecțiuni cronice.

Dacă avem fluctuații de greutate și odată cu înaintarea în vârstă, din cauza gravitației, sânul se mai lasă, el mai poate fi ridicat prin această procedură.

Paşii necesari înainte de mastopexie

Avem nevoie de un consult preoperator. Acest control începe cu anamneză, unde noi trebuie să aflăm antecedentele fiziologice şi patologice ale pacientului. Mai avem nevoie şi de analize preoperatorii.

De multe ori, chirurgul poate să ceară o ecografie mamară ca să știe care este statusul țesutului mamar înainte de operație, dar şi de un consult preanestezie. 

Liftingul mamar nu doare

În ceea ce priveşte durerea, aici vin cu o veste bună pentru paciente. Dacă vorbim de piele, atunci când manevrăm ţesutul mamar, postoperator nu avem dureri.

Ca orice intervenție chirurgicală, pot apărea complicațiile. Vorbim despre complicații imediate și de complicații la distanță. Dintre complicațiile imediate amintim sângerarea sau dehiscenţa de plaga. Este posibil să apară şi o infecţie. 

În ceea ce priveşte complicaţiile la distanţă, de obicei sunt complicații legate de colecții lichidiene, de apariția unor seroame la distanță de operație. Mai vorbim şi despre complicaţiile legate de cicatrici. Cicatrizarea este un proces care durează un an după orice intervenție chirurgicală.

Reguli de aur de urmat după un lifting mamar

Sânul fiind un ţesut care are nevoie de susţinere, noi trebuie să-i acordăm această susţinere. Cu cât are o susţinere mai bună pentru mai mult timp, cu atât acesta va arăta mai bine în viitor. Susţinerea se poate face cu o bustieră.

Nu avem voie să avem fluctuaţii mari de greutate. Pacientele sunt sfătuite ca după o intervenție chirurgicală estetică, să încerce să-și mențină greutatea cu o limită între 3 și 5 kilograme. 

E foarte important postoperator ca pacienta să ţină legătura cu medicul sau cu echipa medicală, dar și să respecte întocmai indicațiile medicale.

Asta înseamnă că nu ne operăm și plecăm la plajă. Dacă vorbim de lifting, o lună de zile postoperator nu facem sport, După o lună putem să facem sport, dar cu bustieră.", a mai spus medicul.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Românii care pot ieși la pensie mai devreme, potrivit noii legi a pensiilor