Antena 3 CNN Actualitate Religie Ce minuni se întâmplă la moaștele Sfântului Dimitrie

Ce minuni se întâmplă la moaștele Sfântului Dimitrie

Sfântul Dimitrie, Cuviosul din Basarabi, ale cărui Sfinte Moaște se află în Catedrala Patriarhală din Bucuresti, este sărbătorit în ziua de 27 octombrie. Deși nu se cunosc anii intre care a trait Cuviosul Dimitrie, se stie insa ca acesta s-a născut în satul Basarabi, la sud de Dunare, în timpul imperiului vlaho-bulgar, întemeiat de fratii Petru si Asan (secolul XIII).

Iată câteva dintre minunile Sfântului Dimitrie, așa cum sunt ele enumerate de:

Sfântul Dimitrie scapă orașul de ciuma

Una dintre primele minuni savarsite de Sfantul Dimitrie asupra orasului Bucuresti a fost izbavirea acestuia de o cumplita epidemie de ciuma. In anul 1814, in vremea domnitorului Caragea, orasul a fost cuprins de o epidemie de ciuma. Pentru ca ciuma facea tot mai multe victime, la cererea domnitorului, calugarii de la Catedrala au luat Moastele Sfantului Dimitrie si le-au scos in procesiune, ocolind orasul si facand rugaciuni catre sfant, pentru izbavirea de ciuma. Incepand din acea zi, ciuma a incetat sa mai faca noi victime.

Sfântul Dimitrie alunga foametea

In anul 1827, in vremea domnitorului Grigore Ghica, o seceta indelungata a facut ca foametea sa ameninte orasul si regiunea. Lipsiti de orice ajutor, oamenii au nadajduit iarasi in rugaciunile Sfantului Dimitrie si in mila lui Dumnezeu. Astfel, racla cu cinstitele Moaste a fost scoasa din Catedrala si purtata pe umeri, de catre preoti, prin tot orasul.

Sfântul Dimitrie scoate o femeie din comă

O femeie credincioasa, mama a cinci copii si sotie devotata, a intrat in coma, pe cand se afla la spital. Doctorul a spus sotului acesteia: "Nu mai am ce sa-i fac. Luati-o acasa!" In pofida cuvantului final al doctorului, atat sotul, cat si copii, au mers la Catedrala si au inceput sa se roage din toata inima Sfantului Dimitrie Basarabov, spre a le vindeca sotia si mama.

 

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia