Antena 3 CNN Actualitate Şedinţă de urgenţă în criza gunoaielor din Sectorul 1: Ne mănâncă şobolanii

Şedinţă de urgenţă în criza gunoaielor din Sectorul 1: Ne mănâncă şobolanii

Mai sunt doar câteva ore până la ședința în care se vor căuta din nou soluții pentru criza gunoaielor din Sectorul 1. Asta în vreme ce străzile sunt pline de deșeuri, iar părțile implicate par departe de o înțelegere.

de Laura Dinu    |   

Situația devine din ce în ce mai dramatică în Sectorul 1. Motiv pentru care, în ciuda faptului că în toată țara s-a ridicat restricția cu privire la purtarea măștii în aer liber, în Sectorul 1 ar putea deveni o necesitate. Și asta din cauza munților de gunoaie. 

În jurul orei 16:00, ar trebui să aibă loc o ședință de conciliere la care să fie prezenți toți cei implicați în scandal. 

Care este problema

Firmele de sortare a gunoiului nu mai primesc deșeurile pentru că există o datorie de 4 milioane de lei, care ar trebui plătită de firma de salubrizare Romprest. Reprezentanții Romprest spun, pe de altă parte, că firma nu are bani deoarece primăria nu și-a plătit datoriile. Este vorba despre o sumă de aproximativ 60-70 de milioane de lei. 

Deblocarea situației ar putea consta într-un contract direct între Primăria Sectorului 1 și sortatori. De doar patru milioane de lei este nevoie ca situația să se deblocheze urgent. În cazul în care problema nu se va rezolva iar temperaturile de afară vor începe să crească, o simplă mască nu va mai fi deajuns pentru ca bucureștenii să se protejeze de mirosul și de pericolul reprezentat de gunoaie. 

Clotilde Armand acuză o mafie a gunoiului

Garda de Mediu va da mâine rezultatul controlului făcut la Romprest si la Primăria Sectorului 1.

Clotilde acuză o mafie a gunoiului, fără sa dea nume, și spune că actualul contract dintre Primărie si Romprest, care curge de pe vremea lui Chiliman, nu ar fi legal. Romprest spune că este legal, ba chiar are și o hotărâre de instanță prin care poate executa silit Primăria dacă nu plătește serviciile de salubrizare.

Gunoiul din Sectorul 1 costă aprox 200 de milioane lei pe an, în buget s-au votat doar 125 de milioane, s-au plătit niște datorii mai vechi, de vreo 60 de milioane de lei, și cam atât. Contractul este în aer acum, iar Romprest nu mai ridică gunoiul.

Subiecte în articol: Clotilde Armand gunoi
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Dr. Voichiţa Lăzureanu dezvăluie alimentele care ne pot trimite la spital de sărbători