Antena 3 CNN Economic Dezbatere la ”Sinteza Zilei”. Ce credeți despre modificările Codului Fiscal?

Dezbatere la ”Sinteza Zilei”. Ce credeți despre modificările Codului Fiscal?

Prim-ministrul Mihai Tudose a declarat marţi, la Parlament, că miercuri va avea loc şedinţa de Guvern, iar modificările Codului fiscal, inclusiv transferul contribuţiilor de la angajator la angajat, vor fi făcute prin Ordonanţă de urgenţă.

Măsura a adus un val de critici din zona opoziției, a sindicatelor și din cea a patronatelor.

Mihai Gâdea, alături de invitații săi, a prezentat la ”Sinteza Zilei” cele mai importante opinii legate de aceste modificări. 

Telespectatorii Antena 3 au posibilitatea să intre în direct, trimițând un email cu datele de contat pe adresa stiri@antena3.ro.

”Principalul avantaj pe care îl văd este reducerea impozitului de la 16 la 10%. Un Cod Fiscal ar cam trebui modificat prin lege, dezbătut în Parlament și nu prin OUG. Dincolo de asta, transferul contribuțiilor mi se pare o simplă chestiune de aritmetică. Unii se tem că angajații vor avea o nouă motivație pentru a-și renegocia salariile” a explicat Gheorghe Piperea, consilier al primului-ministru.

Liberalii cred că totul este o manevră diversionistă.

”Nu ați enumerat niciun argument consistent, domnule Piperea. Sunt o mascaradă pentru a ascunde cea mai mare minciună a programului PSD, majorarea salariilor cu 25%” a răspuns Ionel Dancă, purtătorul de cuvânt al PNL.

”Știți foarte bine că astăzi declrația Guvernului a fost că formula va fi prezentată mâine, la ora 15.00. Sunteți un fel de Baba Vanga? Știți formula? Eu vă aduc în discuție o singură situație, penibilă pentru PNL. Când s-a pus problema introducerii impozitului pe cifra de afaceri, ați sărit cu toții. Am zis că sunt de acord, cu condiția să li se aplice multinaționalelor. A fost nebunie. Știți ce s-a întâmplat, după ce PSD a renunțat la această măsură? În luna septembrie, ministrul de Finanțe al Germaniei. cel al Italiei, al Franței și Spaniei au semnat o scrisoare comună, către Consiliul Europei, în care s-a cerut impozitarea pe cifra de afaceri a multinaționalelor” a spus deputatul PSD Liviu Pleșoianu.

Bucureștenii, în cea mai mare parte a lor, spun că nu au înțeles exact măsurile propuse de guvernanți și nici motivația din spatele acestora.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania