Antena 3 CNN Sport Internauții din China au sărbătorit cu fast pe social media victoria Emmei Răducanu în finala turneului US Open. Aceasta le-a transmis fanilor un mesaj în mandarină

Internauții din China au sărbătorit cu fast pe social media victoria Emmei Răducanu în finala turneului US Open. Aceasta le-a transmis fanilor un mesaj în mandarină

Milioane de chinezi au felicitat-o pe Emma Răducanu pentru victoria de la US Open, unde a învins-o pe canadianca Leylah Fernandez, 6-4, 6-3. Tenismena de 18 ani a devenit prima jucătoare din istorie sosită din calificări care câștigă un turneu de Grand Slam.

de Alexandra Ionescu    |   

Emma Răducanu s-a născut în Canada dintr-o mamă chinezoaică și un tată român. Pe când avea doar doi ani, familia sa a fost nevoită să se mute în Marea Britanie.

Răducanu a vorbit într-un interviu despre originile ei chinezești: ”Datorită originii mamei mele, am învățat de foarte mică ce înseamnă munca grea, și disciplina”.

După victoria istorică de duminică, aceasta s-a adresat fanilor ei în mandarină:

„Bună ziua, toată lumea. Vreau să vă mulțumesc și sper că v-ați bucurat de tenisul meu. Sunt încântată că am câștigat. Vă iubesc pe toți, ne mai vedem”, a spus ea.

Sportiva a cărei etnicitate este disputată de 4 țări, mai ales după victoriile din ultima perioadă, a declarat într-un interviu acordat după Wimblendon, că își vizitează bunica din București de câteva ori pe an.

Emma este un mare fan al jucătoarelor Simona Halep şi Na Li. De altfel, a vorbit la US OPEN cu Simona Halep despre care spune că îi serveşte drept model în lumea tenisului.

Sportiva a inclus în descrierea de pe contul oficial de Instagram toate orașele din care se trage, iar Bucureștiul este unul dintre ele.

 

 

Subiecte în articol: Emma Răducanu mesaj China mandarina
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște