Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă În casă cu dușmanul! Atenţie la calitatea aerului interior

În casă cu dușmanul! Atenţie la calitatea aerului interior

de S.T.    |   

Viaţa modernă ne impune să petrecem tot mai mult timp în interior şi, conform unui raport al Agenţiei de Mediu a SUA, aerul pe care îl inhalăm poate fi de 2 până la 5 ori mai poluat decât cel exterior!

Un studiu efectuat în patru ţări – Grecia, Franţa, Olanda şi Germania, a analizat mostre de aer luate din dormitoarele copiilor, proaspăt renovate şi mobilate. S-a constatat că 40% din ele prezentau o concentraţie de COV şi formaldehidă peste nivelul recomandat  (10μg/mᶟ formaldehidă, 200μg/mᶟ ≥ total COV).

Atât formaldehida, cât şi o parte dintre hidrocarburile detectate – benzen, toluen, ftalaţi etc., aveau ca sursă vopselele folosite pentru pereţi şi tavane precum şi cele pentru mobilă.

Conform Indexului UE, concentraţia de formaldehidă nu ar trebui să depăşească maximum 1μg/mᶟ în spaţiile pentru copii, pe de o parte pentru că sistemul lor respirator este mult mai vulnerabil decât al adulţilor, pe de altă parte pentru că emisiile de formaldehidă sunte lente (până la 2 ani!), deci expunerea copiilor este pe termen lung.

Sursă: Mediafax
Subiecte în articol: aer
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!