Antena 3 CNN Actualitate Noile măsuri anunțate de M.A.I. în cazul anchetei incendiului din Neamț

Noile măsuri anunțate de M.A.I. în cazul anchetei incendiului din Neamț

Ministrul Afacerilor Interne a anunțat duminică o serie de măsuri decise în ura ședinței convocate la ora 13.00, la sediul MAI de Ministrul Ion Marcel Vela

de Mia Lungu    |   

M.A.I. a anunțat trimiterea la fața Piatra Neamț a Directorului Institutului Național de Criminalistică, comisarul șef de poliție Romică Potorac, pentru susținerea echipei de cercetare la fața locului.

De asemenea, având în vedere că incendiul a avut loc în secția ATI destinat bolnavilor de COVID-19, s-au stabilit măsuri suplimentare pentru protejarea criminaliștilor împotriva infecțiilor cu noul Coronavirus, cât și a substanțelor chimice degajate în urma incendiului.

"Pentru operativitatea analizei în laborator a probelor colectate de la fața locului, s-a ordonat constituirea unor echipe care vor asigura transportul rapid de la Piatra-Neamț la Institutul Național de Criminalistică;

Pentru coordonarea misiunii de transport între locul cercetării și INC, a fost desemnat adjunctul IGPR, chestor de poliție Florin Brăcea.

Totodată, s-a stabilit ca Grupul de lucru constituit la nivelul MAI pentru gestionarea activităților de la  Piatra-Neamț și București, cu privire la finalizarea cercetărilor în cel mai scurt timp, să fie condus de către Secretarul de stat chestor-șef de poliție Bogdan Despescu." mai arată comunicatul Ministerului Afacerilor Interne.

O anchetă de proporții a fost declanșată la spitalul din Neamț. Procurorii de caz sunt cei care s-au ocupat de dosarele Colectiv si Maternitatea Giulești

Parchetul General a preluat deja ancheta în cazul tragediei de la Neamț. Marius Iacob, procurorul care a instrumentat dosarul incendiului de la maternitatea Giulești, va prelua cercetările de la procurorii din Neamț chiar la fața locului. Și va face echipa cu anchetatorul care s-a ocupat de dosarul Colectiv, Eduard Mihai Ilie.

 

Subiecte în articol: incendiu ATI incendiu Neamț Marcel Vela
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Reţeaua generalilor. Traseul banilor proveniţi din şpăgi