Antena 3 CNN International News Ministrul rus Serghei Șoigu face vizite-fulger în Ucraina și le anunță după ce a plecat de acolo

Ministrul rus Serghei Șoigu face vizite-fulger în Ucraina și le anunță după ce a plecat de acolo

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, s-a deplasat în Ucraina, la Mariupol, unde a inspectat proiecte de infrastructură.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Informația provine de la Ministerul Apărării de la Moscova, care a postat-o pe canalul său oficial Telegram, notează CNN.

Conform sursei citate, Șoigu a vizitat, de asemenea, un centru medical, un nou cartier rezidențial construit de armată și a fost informat cu privire la construcția unei conducte care "va furniza apă mai multor așezări din regiune".

Ministerul rus nu a menționat când a avut loc vizita lui Șoigu. 

În urmă cu două zile, instituția a publicat o înregistrare video în care ministrul Apărării se întâlnește cu trupele rusești desfășurate în Ucraina, într-un "post de comandă pe direcția Donețk - Sud".

Citește și: Ucraina a atacat cu rachete regiunea rusă Belgorod, susține guvernatorul local

Locația filmării nu este precizată, iar CNN menționează că nu a reușit să o identifice prin geolocalizare. 

Situat la Marea Azov, în regiunea ucraineană Donețk, Mariupol a fost capturat de forțele rusești anul trecut, după luni de bombardamente intense care au ucis mii de locuitori.

Orașul fost scena unora dintre cele mai intense lupte de când Rusia a lansat invazia în Ucraina. Au fost bombardate aici o maternitate și Teatrul Dramatic, în care se refugiaseră sute de civili.

Mariupol a devenit, de asemenea, un simbol al rezistenței ucrainene în săptămânile care au precedat căderea sa.

Ultimii apărători ai orașului s-au refugiat alături de până la 1.000 de civili în interiorul uzinelor siderurgice Azovstal, fiind siliți, în cele din urmă să se predea rușilor, în luna mai anul trecut.

Subiecte în articol: Serghei Șoigu Mariupol donetk
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Cerul României, colorat de un fenomen rar. Imagini cu aurora boreală