Antena 3 CNN Actualitate Social Mircea Geoană, asigurări pentru români în fața amenințărilor Rusiei: "O să fim vigilenți"

Mircea Geoană, asigurări pentru români în fața amenințărilor Rusiei: "O să fim vigilenți"

Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO a vorbit, miercuri seară, despre provocările de securitate pe care le-a generat pandemia, mai ales acum când asistăm la o amplificare a zonei de reziliență. Alianța Nord-Atlantică se află într-un proces de modernizare și de adaptare la realitățile din zilele noastre.

de Claudia Popovici    |   

 În acest context, Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO le dă asigurări românilor că organizația pe care o reprezintă e capabilă să facă față Rusiei în acest nou tip de război.

„Chiar în această după-amiază în format de 30 de aliați plus cel din UE, dar și din Suedia și Finlanda, am participat la această discuție. Asistăm la o derivă represivă a Rusiei în interior și exterior. Nu e ceea ce ne dorim. Dorim să avem dialog cu Federația Rusă.

Este un arsenal de instrumente, dar și de o nouă categorie și generație. Trebuie să fim pregătiți când asistăm la așa ceva și să ne apărăm cetățenii. Pentru aliații de la Marea Neagră îi asigurăm că vom fi vigilenți. Le spunem asta și românilor!

Bogdan Aurescu: "Suntem o forță militară redutabilă"

Ministrul Aurescu a făcut o analiză la ce ne expune Rusa. Asistăm la o situație în care Rusia vrea să ne facă dificultăți. Suntem în continuare un gigant economic, suntem o forță militară redutabilă, suntem capabili să ne adaptăm unei metode mai insidioase, dincolo de articolul 5. Acest avantaj tehnologic ar putea să fie erodat”, a spus Geoană, la Digi24.

Mircea Geoană: "Asistăm la o amplificare a zonei de reziliență”

„Evident că această pandemie care nu s-a sfârșit a amplificat și a dus la o altă dimensiune provocările de securitate. Sunt mai multe: cele globale care nu pot fi atribuite unei organizații. În general vorbim de calamități naturale sau cele de sănătate. Asistăm la o amplificare a zonei de reziliență. Nu atât de nouă la NATO, ci de un conglomerat de efecte care produc efecte în viața noastră de cetățeni, de societate”, a declarat Mircea Geoană la postul de televiziune Digi24.

Subiecte în articol: Mircea Geoană NATO Rusia
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept