Antena 3 CNN Life Mulți români cumpără ciuperci Champignon din supermarketuri, dar puțini știu asta despre ele!

Mulți români cumpără ciuperci Champignon din supermarketuri, dar puțini știu asta despre ele!

Ciupercile Champignon sunt unele dintre cele mai cunoscute ciuperci comestibile de la noi din tara, fiind specia care se pretează cel mai bine la cultivarea în seră.

Datorită formei lor sunt uşor de recunoscut: au piciorul foarte scurt, pălăria bombată şi culoarea albă.

Prin consumul lor, acestea aduc numeroase beneficii sanatatii. Sunt bogate in riboflavina, niacina, acid pantotenic, seleniu, cupru si potasiu si o sursa buna de tiamina, zinc si mangan si substante fitochimice bioactive, toate extrem de importante pentru sanatatea umana, scrie exquis.ro.

Putini insa stiu cum sa le prepare corect pentru ca aceste alimente sa nu-si piarda proprietatile benefice.

Ciupercile tinere au lamelele roz şi sunt acoperite de o pieliţă subţire, care se rupe atunci când ciupercile cresc şi rămâne apoi ca un inel în jurul piciorului. La ciupercile tinere se curăţă numai baza piciorului, iar pălăria nu se curăţă nici de membrana care o acoperă, nici de lamele.

Ciupercile mature se curăţă în plus de lamele.

Ciupercile curăţate se spală în apă rece, până când apa rămâne curată, fără niciun fir de pământ.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere