Antena 3 CNN Actualitate Social Sute de persoane, la coadă pentru analize gratuite

Sute de persoane, la coadă pentru analize gratuite

În faţa Policlinicii Titan, sute de oameni stau la coadă pentru analize gratuite. Persoanele spun că au venit încă de la primele ore şi au nevoie de analize pentru că tratamentul pe care îl urmează depinde de rezultat.

de Cristina Ştefan    |   

Încă de dimineață, s-au prezentat sute de persoane, iar aglomerația creşte de la o oră la alta. Oamenii așteaptă să îşi facă analize, dar şi investigațiile periodice de rutină.

La policlinică este o asociație medicală cu 14 cabinete medicale private. Acestea au contract cu CNAS. Astăzi, fiind prima zi din lună, s-au primit fonduri, iar oamenii au fost chemaţi la policlinică pentru a-şi face analizele.

Din păcate, cabinetele nu au realizat şi programări pentru cetăţenii care au sosit în dimineața de joi la analize. Administratorul policlinicii a precizat că din cele 14 laboratoare private doar trei fac programări.

Totodată, cei de la polinică susțin că au încercat să în mai multe rânduri să vorbească cu reprezentanții Casei de Asigurări de Sănătate şi să îi determine să rezolve problema programărilor. Pentru moment, nu s-a găsit o soluție în acest sens. Această situație durează de mai bine de trei luni, sunt oameni în vârstă, care au diverse afecțiuni cardiace, care au diabet şi care au nevoie urgent de aceste investigații medicale.

Cu toate acestea, joi dimineața, au existat şi persoane care au așteptat în fața Policlinicii Titan încă de la ora 4.00 dimineața. Oamenii nu doresc decât să reușească să ajungă în laborator şi să îşi facă analizele.

"Nu mai am răbdare. Mi-au înghețat picioarele şi stau de la 7 fără zece aici (...) Trebuie să ajung neapărat să fac aceste analizele, de ele depinde tratamentul meu medical. Am tensiune, diabet şi alte complicații.

Au zis că nu au fonduri şi pentru că nu au fonduri nu fac programare. Ne-au pus să venim de la 1, pentru că de la 1 aprilie se rezolvă problema.

Nu mi se pare normal. Dacă am apelat să le facem cu bani ne-au chemat de a doua zi. O să stau până când nu se va mai putea recolta din cauza orelor (...) Pe o singură analiză mi-au cerut 280 de lei. Din amarul astă de pensie nu am de unde să dau atâta", a explicat o femeie, prezentă la coadă.


 

 

Subiecte în articol: Policlinica analize coada
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Fumul degajat de incendiul din Bucureşti este toxic! Precizările ISU şi ANM