Antena 3 CNN Actualitate Preotul Francisc Doboș, mesaj de Ziua Limbii Române: "Dumnezeu nu aude cra-tim-ele și virgule, le puse, anapoda"

Preotul Francisc Doboș, mesaj de Ziua Limbii Române: "Dumnezeu nu aude cra-tim-ele și virgule, le puse, anapoda"

Preotul Francisc Doboș a postat un mesaj de Ziua Limbii Române adresat celor care sunt preocupați de greșelile gramaticale: "Dumnezeu nu aude cra-tim-ele și virgule,le puse, anapoda”, spune acesta.

de Claudia Popovici    |   

„Doamne! Aju-tă,te la gramatică și vocabular!”, își începe postarea pe reţelele sociale fostul purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucureşti, Francisc Doboş.

„Mult ie dulce ș-i frumoasă / româna o chinuim. / Pen-tru, o limbă armonioasă / apăsa-ți ta-re tasta ore-i de gramatică.

31 august, Ziua “Mondială” a Limbii Române.

Preotul catolic Francisc Doboș este cunoscut și pentru postările pline de umor, de multe ori ironice la adresa unor personaje sau evenimente.

Recent, Francisc Doboş l-a ironizat pe Florin Cîţu, după ce Mediafax a publicat în exclusivitate dosarul în care premierul a fost prins băut la volan, în Statele Unite ale Americii, acum 20 de ani:

„Au şi beţivii o rugăciune preferată:

Anterior, preotul catolic a glumit și pe seama lui Dan Barna, care a devenit recent tată. Francisc Doboș a scris că Barna este „intolerant” şi „discriminator”, deoarece „şi-a făcut copilul băiat”: „De unde ştie că-i băiat", a întrebat acesta făcând aluzie la scandalul cărților de identitate.

Subiecte în articol: Preotul Doboș Ziua Limbii Române
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!