Antena 3 CNN Actualitate Roberta Metsola, preşedintele Parlamentului European: "Nu există niciun motiv justificabil pentru ca România să nu fie în Schengen"

Roberta Metsola, preşedintele Parlamentului European: "Nu există niciun motiv justificabil pentru ca România să nu fie în Schengen"

Președintele Parlamentului European, Roberta Metsola, spune că nu exista niciun motiv pentru care România să nu fie în Spațiul Schengen și că vor fi îndeplinite, toate discuțiile cu celelalte state membre astfel încât în 2023 România să adere în Spațiul Schengen.

de Ştefan Petrică    |   

Șefa Parlamentului European, Roberta Metsola, se află luni și marți la București, unde va avea numeroase întâlniri oficiale, dar va vorbi și în Parlament.

În declarația sa de astăzi, Roberta Metsola a spus că nu se va opri din a promova România pentru aderarea la Spațiul Schengen.

"Mai întâi de toate îmi doresc ca totul să fie foarte clar, că România aparține Spațiului Schengen și noi vom continua să promovăm această chestiune în ciuda întârzierilor si dezamăgirilor anului 2022”, a declarat Roberta Metsola.

De asemeni, aceasta a îndemnat toți liderii guvernelor să îndeplinească toate promisiunile făcute României acum 11 ani.

"Nu există niciun motiv justificat pentru a nu primi România și Bulgaria în Spațiul Schengen deoarece toate condițiile pentru aderare sunt îndeplinite și atunci trebuie rezolvată această situație", a mai spus președintele Parlamentului European.

Subiecte în articol: Roberta Metsola spatiul Schengen
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept