Antena 3 CNN Actualitate Povestea primului român care a câştigat titlul "Performanţa anului 2021" la înot în apele deschise: "Prin credinţă totul este posibil"

Povestea primului român care a câştigat titlul "Performanţa anului 2021" la înot în apele deschise: "Prin credinţă totul este posibil"

Un român din Petroșani de la poalele Părângului a revoluționat înotul românesc şi a primit o distincție unică în lume. Tată, soț şi bibliotecar, românul oferă o lecție despre credință şi dorinţa de a face performanță. „Este o victorie comună pe care o dedic tuturor românilor", spune sportivul.

de Claudia Popovici    |   

Este vorba despre Avram Iancu cunoscut pentru performanțele sale uluitoare. Sportivul a devenit recent primul român care a câștigat titlul "Performanța anului 2021" la înot în apele deschise, 

Anul trecut Avram Iancu a înotat neîntrerupt 12 ore în canalul Bega, dar a străbătut înot şi 26 km în Dunăre împortrivă curentului. 

„Marele merit este al lui Dumnezeu care a îngăduit şi care a dat forţă unui român din Petroșani de la poalele Părângului să înoate în sus împotriva curentului şi să realizeze un înot extrem şi unic la nivel mondial.

Nimeni nu a mai reuşit şi probabil nu a avut ideea de a înota împotriva curentului pe un mare fluviu al lumii. Datorită acestui lucru cei de la World Open Water Swimming Association (WOWSA) pe creșterii stricte de specialitate au făcut o nominalizare foarte importantă pentru mine, dar cred eu şi pentru români.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

O nominalizare la titlul "Performanța anului 2021" în lume la înot în apele deschise. Marele merit este al românilor, al fanilor mei care au validat această performață prin votul lor şi nu poate să mă bucure faptul că acest titlu este o victorie comună este un titlu interactiv pe care îl merită cu siguranță tot românul.

Anul acesta se împlinesc 8 ani de când am pornit această revoluție a înotului românesc în ape deschise. În 7 august 2014 an înotat pentru prima dată în Canalul Mânecii.

Trebuie să depui foarte multă muncă. Nu îmi este deloc ușor pentru că sunt şi soț sunt şi tată sunt şi bibliotecar la Biblioteca Municipală din Petroșani. Dar prin credință totul este posibil şi dacă perseverezi şi te antrenezi", a spus Avram Iancu, înotător profesionist premiat cu titlul Performanța anului 2021 la înot în ape deschise. 

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă