Antena 3 CNN Politică USR PLUS, după declaraţiile lui Klaus Iohannis: "Să nu tragă de timp și să medieze politic această criză"

USR PLUS, după declaraţiile lui Klaus Iohannis: "Să nu tragă de timp și să medieze politic această criză"

USR PLUS îl îndeamnă pe președintele Klaus Iohannis să nu tragă de timp și să medieze criza politică. Reacția vine după ieșirea publică a șefului statului, în care a anunțat că va convoca partidele la consultări abia săptămâna viitoare.

de Claudia Popovici    |   

Biroul Național al USR a luat act „cu neplăcută surprindere” de faptul că președintele Klaus Iohannis „a permis acțiunile pripite, haotice și prost concepute ale fostului premier Florin Cîțu, prin care a scos USR de la guvernare”, dar nu se grăbește să organizeze consultări cu partidele.

„Este evident că organizarea rapidă a consultărilor și desemnarea unui premier capabil să creeze o majoritate sunt singura modalitate de a rezolva rapid această criză politică. Acesta nu poate fi Florin Cîțu, care tocmai a demonstrat că e capabil să creeze o majoritate în Parlament, însă împotriva sa, nu pentru un guvern funcțional”, transmite USR PLUS.

Formațiunea îl îndeamnă pe Iohannis să nu tragă de timp și să medieze politic această criză.

Klaus Iohannis a declarat marți că va convoca partidele la consultări abia săptămâna viitoare, pentru a le da timp să se întrunească și să găsească „abordări mature”.

"România trebuie să fie guvernată. Pandemie, criza preţurilor la electricitate. Vine iarna, toate acestea trebuie să fie rezolvate de cineva, acel cineva trebuie să fie Guvernul României. Este nevoie de decizii mature din partea politicienilor din partea partidelor politice. Voi convoca consultări cu partidele politice abia săptămâna viitoare. Acum se cere maturitate şi responsabilitate", a spus Klaus Iohannis, după căderea Guvernului.

Subiecte în articol: USR Klaus Iohannis
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Cutremur, în această dimineață, la graniță cu România!