Antena 3 CNN Actualitate Încă un cutremur în Gorj, de intensitate medie, după seismul major de 5,7. Este a cincea replică a zilei!

Încă un cutremur în Gorj, de intensitate medie, după seismul major de 5,7. Este a cincea replică a zilei!

Încă un cutremur a avut loc în județul Gorj, de această dată cu magnitudinea de 4,2 pe Richter, după seismul major de 5,7, potrivit Institutului Național pentru Fizica Pământului (INFP).

de Alexandra Dima    |   

Potrivit INFP, cutremurul cu magnitudinea de 4,2 pe scara Richter a avut loc la ora 17:24:29 (ora României), în Oltenia, județul Gorj.

Seismul s-a produs la adâncimea de 15 km.

Cutremurul s-a produs la 106km SV de Sibiu, 106km NV de Craiova, 140km V de Pitești, 164km SE de Timișoara, 182km S de Cluj-Napoca, 182km SE de Arad, 200km V de Brașov, 214km E de Belgrade, 219km E de Zemun, 226km NE de Nis.

Citeşte şi: Lia Olguţa Vasilescu, despre cutremurul de 5.7 din Gorj: "S-a simţit foarte rău"

Cutremurul de 5,7 grade pe scara Richer a avut cel puțin cinci replici, a spus, marți, şi șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), dr. Raed Arafat.

„După cum deja cunoașteți, astăzi la ora 15.16 s-a produs în oltenia, județul Gorj, un cutremur semnificativ de 5,7 la o adâncime de 6,3 kilometri, urmat până acum de 5 replici produse în aceeași zonă”, a spus dr. Raed Arafat, șeful DSU într-o conferință de presă.

Arafat a precizat că cel mai important e că nu avem victime și nu avem efecte grave.

Un cutremur major cu magnitudinea de 5,7 pe scara Richter a avut loc marți în zona Oltenia, județul Gorj, potrivit Institutului Național de Fizica Pământului (INFP). Acesta a fost urmat de două replici, una de 3,4 și una de 3,5.

 

Subiecte în articol: cutremur Gorj
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Trandafir, bărbatul deghizat în femeie care a făcut ravagii în România