Antena 3 CNN Actualitate Viceprimarul Capitalei anunță că nu mai sunt locuri de carantină disponibile în București

Viceprimarul Capitalei anunță că nu mai sunt locuri de carantină disponibile în București

Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, a transmis că nu mai sunt locuri disponibile pentru carantină în București.

Primăria are la dispoziție 200 de locuri pentru carantină, dar acestea au fost ocupate, a explicat Bădulescu.

„Practic, cele 200 de locuri pe care municipalitatea le avea, atât prin Primăria Municipiului Bucureşti, cât și prin altă primărie, a epuizat locurile de carantinare în caz de epidemie, pandemie, motiv pentru care, având în vedere solicitările Comitetului Special pentru Situaţii de Urgenţă, venite prin punctul de triaj Otopeni, fiind în creştere, am solicitat în nenumărate rânduri Guvernului alocarea de sume în baza cărora să putem face achiziţia de la persoane juridice, mai pe româneşte să găsim facilităţi care să corespundă acestei nevoi, care este în creştere din punct de vedere al solicitării”, a spus Bădulescu.

Viceprimarul Capitalei a mai spus că Guvernul nu a alocat banii solicitați.

Până astăzi, 12 martie, la nivel național au fost confirmate 48 de cazuri de cetățeni infectați cu virusul COVID – 19 (coronavirus) pe teritoriul României. Dintre cei 48 de cetățeni care au contactat virusul, 6 au fost declarați vindecați și au fost externați.

Ultimul caz de infectare cu coronavirus este o tânără de 20 de ani din București. A intrat în contact direct cu un prieten al șoferului pacientului internat la Spitalul Gerota.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 1.450 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 12.878 de persoane sunt în izolare la domiciliu și sub monitorizare medicală.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are