Antena 3 CNN Be EU Be EU: Emmanuel Macron, votat de aproape 21 de milioane de oameni

Be EU: Emmanuel Macron, votat de aproape 21 de milioane de oameni

Be EU: Emmanuel Macron, votat de aproape 21 de milioane de oameni
Sursa foto: Foto captura Antena 3
08 Mai 2017   •   11:35

Emmanuel Macron a câștigat alegerile prezidențiale din Franța și mulți europeni răsuflă ușurați de acest rezultat, în contextul Brexit.

“Vive La France, Vive La République!”, cam așa s-ar traduce ceea ce s-a întâmplat în Franța. Francezii au ales calea europeană. E un pas extrem de imortant pentru Franța în contextul Brexit. (...) Emmanuel Macron s-a luptat cu Marine Le Pen, un candidat de extremă dreaptă care ar fi vrut să scoată Franța din Uniunea Europeană”, a spus Sabina Iosub, la rubrica Be EU, de la Antena 3.

Candidatul independent de centru Emmanuel Macron a obţinut peste 66% din voturile valabile la alegerile prezidenţiale desfăşurate duminică în Franţa, a comunicat ministerul de interne francez luni, la primele ore, după numărarea voturilor a 99,9% din cei 47 de milioane de alegători înregistraţi. 

S-a înregistrat un record de 11,5% voturi albe sau anulate, iar proporţia celor care nu s-au prezentat la urne a fost de 25,38% din electorat, de asemenea aproape de un record, transmite Reuters din sursa oficială menţionată. 

 

 

 

×
Subiecte în articol: be EU Emmanuel Macron Marine Le Pen
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close