Antena 3 CNN Be EU Ce pregăteşte Uniunea Europeană în zona de transport. Markus Ferber: "Trebuie să înlocuim cărbunele, petrolul şi gazele naturale"

Ce pregăteşte Uniunea Europeană în zona de transport. Markus Ferber: "Trebuie să înlocuim cărbunele, petrolul şi gazele naturale"

Practicile care încurajează în prezent utilizarea combustibililor fosili ar putea fi eliminate în Uniunea Europeană.

Ce pregăteşte Uniunea Europeană în zona de transport. Markus Ferber: "Trebuie să înlocuim cărbunele, petrolul şi gazele naturale"
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Iun 2022   •   10:45

Vorbim despre anumite scutiri de taxe și de cote reduse de impozitare pentru energia clasică. Astfel, consideră oficialii de la Bruxelles, vor fi promovate tehnologiile curate care sunt mai puțin dăunătoare mediului.

Cum a afectat războiul din Ucraina domeniul transporturilor 

Markus Ferber, europarlamentar PPE, Germania, a vorbit sâmbătă la "Be EU" despre procesul de decarbonizare.

"Dacă mergi la benzinărie și plătești prețul, nu costul petrolului este cea mai mare parte, ci taxele. Discutăm despre ceea ce se poate face aici, pe o parte, dar pe de altă parte suntem în proces de decarbonizare.

Va fi tot mai important să fim mai puțin dependenți mai ales de livrările din Rusia. Dacă vrem ca această tranziție să fie bine organizată trebuie să ne gândim cum să creștem taxele pentru tehnologiile învechite și cum poți stimula și stipula apariția de noi resurse, de pildă, gazele sintetice pentru care să nu fie taxe așa de mari ca pentru sectorul clasic.

Ferber: La companiile energetice, preţurile au crescut cu 200-300%

Negociem acum aceste lucruri. Următorul pas ar fi, dacă vrem să rezolvăm problema electrificării, trebuie ca taxa de electricitate, pe care o avem în toate statele membre, să fie la un nivel minim. Acestea sunt aspectele de discutat acum.

De asemenea, cum putem să protejăm IMM-urile din diferite sectoare, pentru ca lucrurile să meargă mai departe pe viitor și să nu se sfârșească, pentru că prețurile sunt ridicate", a spus europarlamentarul.

Potrivit lui Markus Ferber, preţul pentru petrol afectează transporturile iar preţul foarte mare al energiei e o ameninţare suplimentară.

"Când transporturile scad, avem recesiune în Europa", a spus Berber, menţionând că trebuie să înlocuim cărbunele, petrolul şi gazele naturale.

×
Subiecte în articol: transporturi Markus Ferber
Parteneri
Alertă! Drone observate de la Baza Aeriana 57 Mihail Kogălniceanu
x close