Antena 3 CNN Be EU Comisia Europeană sprijină România să finalizeze dosarul aderării la Schengen până la finalul anului

Comisia Europeană sprijină România să finalizeze dosarul aderării la Schengen până la finalul anului

Ministrul de Interne Cătălin Predoiu a discutat marți, prin videoconferință, cu Ylva Johansson, comisar european pentru Afaceri Interne. În cadrul dialogului, s-a reafirmat sprijinul ca România să finalizeze dosarul aderării la Schengen până la finalul anului.

Comisia Europeană sprijină România să finalizeze dosarul aderării la Schengen până la finalul anului
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Oct 2023   •   19:47

Ministrul Cătălin Predoiu a prezentat măsurile luate de autoritățile române în vederea consolidării spațiului Schengen, amintind, printre altele, rezultatele înregistrate în implementarea Proiectului Pilot la frontiera cu Serbia, gestionat de România împreună cu Comisia Europeană, continuarea activităților în vederea întăririi supravegherii frontierelor externe și combaterii criminalității organizate și sprijinul oferit statelor membre aflate în dificultate din cauza migrației ilegale.

Potrivit unui comunicat al MAI, Ylva Johansson a informat că, în opinia sa, rezultatele Proiectului Pilot sunt excelente.

Cei doi demnitari au exprimat convingerea că rezultatele concrete, practice, ale implementării proiectului, precum și bunele practici dezvoltate la nivelul autorităților române, vor reprezenta o sursă valoroasă de inspirație pentru alți parteneri europeni. 

„De altfel, raportul intermediar al Comisiei va prezenta argumente în plus pentru creșterea încrederii statelor membre în capacitatea noastră de a gestiona într-un mod eficient migrația. În cadrul dialogului, a fost subliniată determinarea României de a finaliza dosarul aderării la spațiul Schengen și sprijinul ferm al Comisiei Europene de a obține acest rezultat până la finalul acestui an”, se mai arată în comunicat.

Predoiu a transmis că statele membre vor fi informate cu privire la demersurile României în vederea întăririi spațiului Schengen cu ocazia reuniunii Consiliului Justiție și Afaceri Interne din 19 octombrie.

×
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close