x close

Corina Crețu semnează o declarație pentru creșterea numărului femeilor în poziții oficiale din orașele și regiunile europene

08 Mar 2017   •   20:10
Corina Crețu semnează o declarație pentru creșterea numărului femeilor în poziții oficiale din orașele și regiunile europene

Cu ocazia Zilei Internaționale a Femeilor, comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu, a semnat o declarație prin care sprijină asigurarea unei reprezentări corecte a femeilor în cadrul autorităților publice din Europa, atât la nivel local, cât și regional.

Această  inițiativă comună, dintre CEMR – Consiliul European al Municipalităților și  Regiunilor - și comisarul european Corina Crețu, a fost semnată de președintele CEMR, Stefano Bonacini (președintele regiunii Emilia-Romagna din Italia), precum și de președintele comitetului pentru egalitate al CEMR, Ibon Uribe (primarul orașului Galdakao, Spania).

„Scopul egalității de gen poate fi atins în multe feluri", a menționat Corina Crețu. "În primul rând, însă, trebuie să ne asigurăm că femeile pot ocupa funcții oficiale în cadrul orașelor și  regiunilor, iar această declarație reprezintă un prim pas în îndeplinirea acestui obiectiv” se arată într-un comunicat de presă.

Semnatarii și-au luat angajamentul de a consolida rolul femeilor în cadrul guvernelor locale și regionale și de a promova schimburile de experiență și bune practici cu privire la acest subiect, dar și de a sprijini rețelele femeilor alese în posturi de conducere, atât în Europa, cât și în întreaga lume. 

Citeşte mai multe despre:

Corina Cretu femei sustinere
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati