Antena 3 CNN Be EU Lovitură pentru cei care fac cumpărături online din afara UE. Aceștia vor plăti taxe noi care vor crește semnificativ valoarea facturilor

Lovitură pentru cei care fac cumpărături online din afara UE. Aceștia vor plăti taxe noi care vor crește semnificativ valoarea facturilor

Lovitură dură pentru amatorii de cumpărături de pe site-uri din afara Uniunii Europene.

Lovitură pentru cei care fac cumpărături online din afara UE. Aceștia vor plăti taxe noi care vor crește semnificativ valoarea facturilor
Sursa foto: pixabay
de Silvian Trandafir    |    08 Iun 2021   •   09:10

Clienții care au făcut o achiziție dintr-un magazin online britanic, chinezesc, american sau din orice alt stat din afara Uniunii Europene, trebuie să știe că vor plăti TVA pentru toate bunurile comerciale care sunt livrate în România, inclusiv pentru cele cu valoare mai mică de 10 euro.

Acest lucru este valabil și pentru bunurile comandate înainte de 1 iulie 2021, dar sosite în România după această dată.

Dacă până acum se percepea TVA doar pentru produsele care depășeau 10 dolari, din 1 iulie, pentru tot ce vom comanda de pe aceste site-uri care comercializează produse din Marea Britanie, China, SUA sau orice alt stat din afara Uniunii Europene, va fi perceput si TVA de 19%, dar și o taxă poștală de prezentare la vamă de 8 lei pentru cei care ridica acel colet de la sediile postale.

Concret, atunci când ne vom duce la poștă să ridicăm un astfel de produs, va trebui, pe lângă prețul coletului, să achităm la sediul poștal TVA și taxa poștală de prezentare la vamă.

De exemplu, pentru un ceas care costă în jur de 40 de lei pe un site din China, vom plăti în plus 7 lei și 60 de bani + taxa poștală de prezentare la vamă, de 8 lei. Adică, același produs care acum ne costă 40 de lei, ne va costa din 1 iulie 55 de lei și 60 de bani.

Vă reamintim că Uniunea Europeană implementează aceste noi reguli de TVA pentru comerțul online, astfel că, începând cu data de 1 iulie 2021, toate bunurile importate în UE vor fi supuse TVA! Excepție vor face bunurile fără caracter comercial expediate de la o persoană fizică către altă persoană fizică, având o valoare de până la 45 EUR. 

 

×
Subiecte în articol: TVA
Parteneri
Arafat, anunţ despre aparatele care vor fi montate în casele românilor
x close