Antena 3 CNN Be EU Parlamentul European își ia rămas bun de la David Sassoli

Parlamentul European își ia rămas bun de la David Sassoli

Președintele Parlamentului European, David Maria Sassoli, a decedat în noaptea de luni spre marți. Moartea lui David Sassoli a îndurerat întreaga Europă.

Parlamentul European își ia rămas bun de la David Sassoli
Sursa foto: Hepta
de Sabina Iosub    |    13 Ian 2022   •   00:12

Marți, pe esplanada Parlamentului European de la Bruxelles a avut loc un moment de comemorare. Zeci de foşti colegi, europarlamentari şi cunoscuţi ai oficialului s-au reunit pentru a ţine un moment de reculegere. 
Mesaje de condoleanțe au transmis toți liderii Uniunii. 

"Sunt profund îndurerată de pierderea unui mare European şi a unui italian mândru. David Sassoli a fost un excepţional preşedinte al Parlamentului European, dar mai ales un drag prieten", a scris Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene pe pagina sa de Twitter. 

"M-a întristat anunţul dispariţiei lui David Sassoli, un european sincer şi pasionat." A fost reacţia lui Charles Michel, Președintele Consiliului European.

"David Sassoli a fost un prieten al României și un lider care a luptat pentru valorile europene", a spus președintele României, Klaus Iohannis.

David Sassoli a devenit președintele Parlamentului European în 2019. El a condus instituţia în timpul celei mai grave crize din istoria UE – pandemia – și al punerii pe șine a celui mai mare plan de redresare aprobat vreodată în Uniunea Europeană. Social-democratul italian se afla în ultima săptămână a mandatului său, în condiţiile în care marţea viitoare Parlamentul urma să aleagă un nou președinte.

Cărți de condoleanțe în memoria lui David Sassoli vor sta deschise până pe 22 ianuarie în Strasbourg, Bruxelles și Luxembourg. O ceremonie specială se va ține în plenul Parlamentului European luni, la Strasbourg.
Funeraliile de stat ale Președintelui Parlamentului European vor avea loc vineri, 14 ianuarie, în format restrâns.

×
Subiecte în articol: David Sassoli Klaus Iohannis
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close